Craig Armstrong

Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec,  Skladateľ,

Narodený: 29.4.1959

Miesto Narodenia: Glasgow, Skotsko, Velká Británie

Herecká Filmografie:

  1. Craig Armstrong - Piano Works the Film (2006)
  2. Anatomy of a Scene (2001)

Skladateľská Filmografie:

  1. Dieťa Bridget Jonesovej (2016)  
  2. Predtým, ako som ťa poznala (2016)  
  3. Snowden (2016)
  4. Ďaleko od hlučného davu (2015)  
  5. Victor Frankenstein (2015)  
  6. Veľký Gatsby (2013)    
  7. Untold History of the United States, The (2012)    
  8. Vymedzený čas (2011)    
  9. Wall Street: Peniaze nikdy nespia (2010)  
  10. Neds (2010)
  11. Neuveriteľný Hulk (2008)    
  12. Kráľovná Alžbeta: Zlatý vek (2007)  
  13. World Trade Center (2006)  
  14. Láska na inzerát (2005)  
  15. Fanaticky zamilovaný (2005)  
  16. Únos (2004)
  17. Ray (2004)  
  18. Tichý Američan (2002)  
  19. Padlé ženy (2002)  
  20. Moulin Rouge (2001)  
 

...více

Životopis

Skotský filmový hudební skladatel Craig Armstrong se narodil v roce 1959 ve Skotsku. Hudebního vzdělání se mu dostalo na britské Královské akademii hudby, kde studoval obor skladatelství a hru na housle a klavír. Za jeho studijní výsledky na této škole mu bylo školou dokonce uděleno stipendium.

Po dokončení studií v roce 1984 začal pracovat jako taneční a hudební specialista a v letech 1984-2002 také jako skladatel pro Royal Shakespear Company. V roce 2001 obdržel za složení hudby k MOULIN ROUGE! režiséra Baze Luhrmanna několik ocenění, a to včetně Zlatého Glóbu. Mimo svou kariéru filmového skladatele spolupracoval i s popovými a rockovými umělci, jako napříkla U2, Madonna či Luciano Pavarotti.

Filmovým divákům může být jeho hudba známá například z filmů WORLD TRADE CENTER, KRÁLOVNA ALŽBĚTA: ZLATÝ VĚK nebo WALL STREET: PENÍZE NIKDY NESPÍ. Jeho nejznámnějším dílem je však skladba "Escape" z filmu PLUNKETT & MACLEAN, která je kvůli svému epickému nádechu často používána ve filmových znělkách nebo například v některých scénách TOP GEAR.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.