Lucie Štěpánková

Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec,   

Narodený: 30.5.1981

Miesto Narodenia: Vsetín, Československo,

Herecká Filmografie:

  1. Ceny Thálie 2009 (2010)
  2. Kráska a netvor 1950 (2010)
  3. Famílie (2010)
  4. Cesty domů (2010)
  5. Vyprávěj (2009)  
  6. 10 způsobů lásky (2008)
  7. Na vlky železa (2008)
  8. Tři srdce (2007)
  9. Ulica (2005)
  10. Redakce (2004)
  11. Poisťovňa šťastia (2004)
  12. Eastern - Krvavý Hugo (1997)
 

...více

Životopis

Herečka Lucie Štěpánková se narodila 30. července 1981 ve Vsetíně. Jako dítě závodně lyžovala, věnovala se baletu. Je první herečkou v rodině, nikdo jiný se nezabývá uměním. Tatínek pracoval ve Zbrojovce, než začal podnikat. Maminka provozuje soukromou mateřskou školu. Lucie vystudovala Janáčkovu konzervatoř v Ostravě. Ještě za studií hostovala v ostravské Divadelní společnosti Petra Bezruče v inscenaci Dům Doni Bernardy a v Národním divadle moravskoslezském v Královských hrách, rovněž ve Východočeském divadle Pardubice v inscenacích Předvečer tříkrálový, Nápadníci trůnu a Tři sestry.

Vletech 2001-2007 byla v angažmá souboru Východočeského divadla Pardubice, kde ztvárnila role např. Alenu v Noci na Karlštejně, Setu v Měsíčním běsu - za tuto roli získala Cenu za nejlepší ženský herecký výkon festivalu České divadlo 2004, Jessiku v Kupci benátském, Natašu v Ještě jednou, profesore, Jenůfu v Její pastorkyni, Ondinu, Julii v Romeovi. Od roku 2007 je stálou členkou Divadla na Vinohradech, v současné době účinkuje v inscenacích Zkouška orchestru (Flétnistka) a Ideální manžel (slečna Chilternová, jeho sestra). V roce 2010 obdržela Cenu Thálie 2009 pro činoherce do 33 let.

Před filmovou kamerou se Lucie zatím příliš neprosadila. V seriálu POJIŠŤOVNA ŠTĚSTÍ (2004) hrála milenku ženatému Filipu Blažkovi, v rodinném seriálu CESTY DOMŮ (2010) postavu Karolíny Hamzíkové, v retro seriálu VYPRÁVĚJ (2010) dospělou Lucii Francovou. Větší příležitost dostala v pohádce TŘI SRDCE (2007), ve které se objevila jako zlá princezna. V nekonečném seriálu ULICE (2005) hraje kadeřnici Renatu.

Brunetka s mandlovýma očima působí pohodovým dojmem. Její soukromí je zcela prozaické, ve volném čase ráda čte a chodí na dlouhé procházky se psem. Díky roli v divadelní inscenaci Tango sólo si oblíbila tanec tango. V poslední době si svých koníčků příliš neužije, protože hodně času tráví v divadle. S úsměvem přiznává, že právě hraní je jejím největším hobby.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.