James Isaac

Osobnostcsfd.cz

Herec, Režisér

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

2013

Crystal Lake Memories: The Complete History of Friday the 13th

Film - Dokumentární, Horor


2009

His Name Was Jason: 30 Years of Friday the 13th

Film - Dokumentární


2002

Many Lives of Jason Voorhees, The

Film - Dokumentární, Krátkometrážní

By Any Means Necessary: The Making of 'Jason X'

Film - Krátkometrážní


2001

Jason X

Film - Horor, Sci-Fi, Thriller, Akční


Režisér

2008

Hon na kance

Film - Horor, Thriller, Akční


2006

Vlci

Film - Horor, Thriller, Fantasy, Akční


2001

Jason X

Film - Horor, Sci-Fi, Thriller, Akční


1989

Dům 3

Film - Horor

Životopis

Tento pán než usedl prvně na režisérskou židli, tak se zabýval ze začátku speciálními efekty pro sci-fi filmy a horrory. Než ale začnu něco tady rozepisovat o jeho filmové tvorbě, tak pár větiček k jeho biografii. Narodil se 5. května 1960. Občas v titulcích filmů se objeví pod jménem Jim Isaac či Jim Smash Isaac. Jeho učitelem a velkým idolem je kultovní režisér David Cronenberg, se kterým spolupracoval např. na filmu Moucha nebo Existenz.

Než se dostanu k jeho režisérským počinům, tak zmíním pár filmů, u kterých je podepsán pod speciálními a vizuálními efekty. Jeho práci jsme mohli vidět v Deep Star 6/Hlubinná hvězda šest od Seana S. Cunnighama, sci-fi Můj nepřítel s Louisem Gossettem jr. a Dennisem Quidem v hlavní roli a nebo Existenz.

První jeho režijní počin nese název DŮM 3, který je někdy uváděn také jako The Horror Show. Jedná se čistě o béčkovou záležitost s vynikajícím Lancem Henriksenem v hlavni roli. Pak se na nějakou dobu na postu režiséra odmlčel. Přeci ale během té režisérské pauzy, se dostal k režii. Sice jen jako výpomocný režisér dalšího pokračovaní již 5 dílu Kukuřičných dětí. Tento díl této horrové série byl strhán jak kritiky, tak i fanoušky série.

V roce 2001 Isaac znovu usedl na režisérskou židli, aby vrátil na plátna známou horrovou postavu Jasona Voorheese s filmem JASON X. Jedná se již o 10 pokračování o tomto vrahovi s hokejovou maskou a mačetou v ruce. Sám režisér se mihnul v mini roličce doktora. Pak se opět na nějakou dobu odmlčel a v roce 2006 natáčí vlkodlačí horror VLCI, který jak u kritiků tak u diváků propadl. Na obzoru je jeho nový projekt PIG HUNT, který i sám produkuje.

Jarda "Fox Mulder" Fox Dymák

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.