Ken Waller

Ken Waller

Osobnostcsfd.cz

Herec

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

2002

Raw Iron: The Making of 'Pumping Iron'

Film - Dokumentární


1980

The Comeback

Film - Dokumentární, Akční


1979

Kill the Golden Goose

Film - Krimi, Drama, Akční


1977

Železný Schwarzenegger

Film - Dokumentární, Sportovní

The Incredible Hulk

Seriál - Dobrodružný, Sci-Fi, Drama, Akční

Životopis

Ken Waller se narodil 20. března 1942, je to bývalý americký kulturista. Pochází z Jeffersonville v Indianě. Chodil na Western Kentucky University v Bowling Green (ročník 1965), kde byl hráčem neporaženého fotbalového týmu 1963 Tangerine Bowl. Po odsloužení u americké námořní pěchoty (United States Marine Corps) odchází do Kanady hrát profesionálně fotbal.

V sedmdesátých letech byl jedním z nejčastěji vyhrávajících amatérských kulturistů. Je také nejúspěšnějším zrzavým kulturistou všech dob.

Jeho nejslavnější vítězství bylo popsáno v dokumentárním filmu ŽELEZNÝ SCHWARZENEGGER (1977), kdy vyhrál amatérský kulturistický titul organizace IFBB (International Federation of Bodybuilders) Mr. Universe v roce 1975 v Pretorii v Jižní Africe, kde porazil Rogera Walkera z Australie, Paula Granta z Walesu a Mikea Katze z USA. V příštím roce přestoupil k profesionálům a na Mr. Olympia v roce 1976 opět porazil Mikea Katze v kategorii nad 200 pound a celkově soutěž vyhrál a titul Mr. Olympia získal kamarád Arnolda Schwarzeneggera Franco Columbu.

S Arnoldem Schwarzeneggerem se již setkal v cameo roli (Dougie Stewart) ve filmu ZŮSTAŇ HLADOVÝ (1976), kde byl Arnoldovi (Joe Santo) kulturistickým rivalem. Také si zahrál ve filmu KILL THE GOLDEN GOOSE (1979) a v epizodě KING OF THE BEACH ze seriálu THE INCREDIBLE HULK (1978-1982).

Rominator

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.