Charles Chaplin Jr.

Osobnostcsfd.cz

Herec

Filmografie

Herec

1960

Sex Kittens Go to College

Film - Komedie


1959

The Beat Generation

Film - Krimi, Thriller, Drama

The Big Operator

Film - Krimi, Drama

Girls Town

Film - Drama

Night of the Quarter Moon

Film - Drama


1958

High School Confidential!

Film - Drama


1955

The Court-Martial of Billy Mitchell

Film - Válečný, Drama

Matinee Theater

Seriál - Horor, Mysteriózní, Drama, Romantický


1954

Columbus entdeckt Krähwinkel

Film - Komedie

Fangs of the Wild

Film - Western


1952

Světla ramp

Film - Hudební, Komedie, Drama


1950

The Ken Murray Show

Seriál - Hudební, Komedie


Host

1948

Toast of the Town

Seriál - Hudební, Komedie, Rodinný

Životopis

Charles Spencer Chaplin III, profesně známý jako Charles Chaplin Jr., byl americký herec. Byl starším synem Charlieho Chaplina a Lity Grey a je známý díky účinkování ve filmech z 50. let, jako jsou The Beat Generation (1959) či Fangs of the Wild (1939).

Jeho nevlastní sourozenci z otcova posledního manželství s Oonou O'Neill jsou Geraldine, Michael, Josephine, Victoria, Eugene, Jane, Annette a Christopher. Jeho starší nevlastní bratr Norman zemřel jako kojenec.

Jako malé děti byli on a jeho mladší bratr Sydney Chaplin použiti jako pěšáci při matčině hořkém rozvodu s Charliem Chaplinem, během něhož se na veřejnosti při senzačních rozvodových jednáních provětralo mnoho „špinavého prádla“ manželského páru.  Po rozvodu byli bratři vychováváni matkou a babičkou z matčiny strany až do poloviny 30. let, kdy začali často navštěvovat svého otce. Ačkoli byl označován jako Charles Chaplin Jr., objevuje se i pojmenování Charles Chaplin III, protože jeho dědeček (1864–1901) se také jmenoval Charles.

Chaplin navštěvoval Black-Foxe Military Institute v Hollywoodu a Lawrenceville School v Lawrenceville ve státě New Jersey. Během druhé světové války sloužil v americké armádě v Evropě.

Chaplin hrál ve 13 filmech, se svým otcem se objevil ve filmu Limelight (1952). V roce 1959 si zahrál ve filmu Girls Town, v němž hrál syn dalšího slavného komika němého filmu Harolda Lloyda Jr. Se svým bratrem Sydneyem se objevil ve hře „Ethan Frome“ v divadle Circle, které se později přejmenovalo na El Centro Theatre. V roce 1960 napsal knihu o svém rodinném životě s názvem „My Father, Charlie Chaplin“.

V roce 1958 se Chaplin oženil se Susan Magness, s níž měl jednu dceru – Susan Maree (nar. 1959). Rozvedli se v roce 1959. V roce 1962 se Chaplin oženil se zdravotní sestrou Martou Brown, i toto manželství skončilo rozvodem.

Chaplin zemřel na plicní embolii 20. března 1968 v Santa Monice v Kalifornii ve věku 42 let. Je pohřben v mauzoleu Abbey of the Psalms na hřbitově Hollywood Forever Cemetery u své babičky z matčiny strany Lillian Carrillo Curry Grey (1888–1985).

sator

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.