Serge Nubret

Serge Nubret

Osobnostcsfd.cz

Herec

6. října, 1938, Anse-Bertrand, Guadeloupe, Francie

19. dubna, 2011, Pierrefitte-sur-Seine, Seine-Saint-Denis, Francie

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

1986

Hříchy

Seriál - Drama, Romantický


1984

Série noire

Seriál - Krimi, Thriller


1981

Profesionál

Film - Krimi, Thriller, Drama, Akční


1980

Petit déjeuner compris

Seriál - Komedie


1979

Budeme hubnout společně

Film - Komedie


1978

La Part du feu

Film - Drama


1977

Železný Schwarzenegger

Film - Dokumentární, Sportovní


1975

Les Demoiselles à péage

Film - Thriller, Drama


1974

Nemožné? Neznáme!

Film - Komedie


1972

César a Rosalie

Film - Komedie, Drama, Romantický


1970

Un condé

Film - Krimi, Thriller


1969

Sedm červených baretů

Film - Válečný, Drama


1968

Dobrodružství Toma Sawyera

Seriál - Rodinný


1967

Salle n° 8

Seriál - Drama


1965

Der Fluch des schwarzen Rubin

Film - Akční


1964

Lidé z ménilmontant

Film - Komedie, Drama


1963

Goliath e la schiava ribelle

Film - Dobrodružný, Drama, Akční


1962

Arrivano i titani

Film - Dobrodružný, Fantasy

Životopis

Vynikajicí kulturista a herec Serge Nubret se narodil na ostrově Guadeloupe v souostroví Malé Antily v Karibiku. Dětství prožil s rodiči na tomto ostrově, ale již ve 12 letech se odstěhoval do Francie, kde měl lepší příležitosti ke vzdělání než na svém rodném ostrově. Právě při studiu ve Francii v sobě Serge objevil nadání pro sport. Zpočátku se věnoval atletice, později ho ale uchvátila kulturistika, která právě prodělávala období velkého rozkvětu. Serge se své první soutěže zúčastnil v roce 1958, když vyhrál titul Mr. Guadeloupe. Právě tímto vítězstvím odstartovala kariéra jednoho z nejlepších kulturistů šedesátých a sedmdesátých let.

Již pouhé dva roky poté, co začal trénovat, získal Serge titul Most Muscular Man na šampionátu IFBB v Montrealu. Od této chvíle se zařadil mezi světovou kulturistickou špičku. V šedesátých letech se Serge třikrát umístil na stupních vítězů v soutěži Mr. Wolrd profesionálů asociace NABBA. V sedmdesátých letech přestoupil mezi profesionály organizace IFBB a i zde si připsal spoustu úspěchů. Čtyřikrát se tento francouzský kulturista účastnil soutěže Mr. Olympia a vždy se umístil na stupních vítězů. Mr. Olympia sice Serge nikdy nevyhrál, to však ve své době vzhledem k účasti neporazitelného Arnolda Schwarzennegera nebylo možné. Poslední (a opět vítězné) sotěže se Serge zúčsatnil v roce 1982 a od té doby si užívá zaslouženého kulturistického odpočinku.

Serge ovšem nebyl jen výborným kulturistou, ale díky své postavě dostal i několik rolí ve filmu. Jednou z jeho nejvýznamnějších rolí je účast v kultovním kulturistickém dokumentu PUMPING IRON, kde měl dokonce původně místo Lou Ferrigna hrát jednu z hlavních roli. Serge se však nespokojil s honorářem, který mu tvůrci nabídli, a požadoval za svou účast francouzská distribuční práva k filmu. Toto však tvůrci dokumentu odmítli a tak se Serge objevuje na scéně pouze jako jeden ze závodníků. Serge si dále zahrál nepříklad ve filmech CÉSAR A ROSALIE po boku Romy Schneiderové nebo PROFESIONÁL s Jean Paul Belmondem.

ČSFD.cz

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.