Heather Wahlquist

Heather Wahlquist

Osobnostcsfd.cz

Herečka

23. května, 1977, Oklahoma City, Oklahoma, USA

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2012

Yellow

Film - Drama


2009

Je to i můj život

Film - Psychologický, Drama

Lonely Street

Film - Komedie, Mysteriózní, Thriller


2006

Alpha Dog

Film - Krimi, Životopisný, Drama


2004

Zápisník jedné lásky

Film - Drama, Romantický


2003

The Incredible Mrs. Ritchie

Film - Drama


2002

John Q.

Film - Krimi, Thriller, Drama

Jesus Is Coming

Film - Dokumentární, Mysteriózní, Drama


2001

Zeptejte se Cindy

Film - Komedie, Romantický


1998

Simon Says

Film

Životopis

Heather Wahlquist je americká filmová a televizní herečka. Je manželkou režiséra a scénáristy Nicka Cassavetese a objevila se v několika jeho filmech.

Wahlquist se narodila v Oklahomě a má italsko-švédsko-čerokézký původ. Absolvovala Seminole High School a na University of Ohlahoma studovala dva roky psychologii a drama. Poté odchází do Hollywoodu zkusit herecké štěstí. Předtím ovšem ještě odjela do Evropy, kde v Izmiru, Paříži a Amsterdamu učila angličtinu.

V komedii GOOD ADVICE /2001/, režiséra Stevea Rashe, účinkovala v roli sekretářky Sarah spolu s Charliem Sheenem a Denise Richards. Na natáčení snímku JOHN Q. /2002/ s Denzelem Washingtonem se seznámila s režisérem tohoto filmu Nickem Cassavatesem a po měsíci se zasnoubili. V tomto dramatu hrála postavu Julie Bird. V kritiky dobře přijatém romantickém dramatu THE NOTEBOOK /2004/ opět pod taktovkou Cassavetese, ztvárnila vedlejší roli Sarah Tuffington a po boku Bruce Willise a Justina Timberlakea hrála postavu Wandy v krimi-dramatu ALPHA DOG /2006/. V komediálním thrilleru LONELY STREET /2008/ v režii Petera Ettingera ztvárnila roli Kathy Grabow – manželky, která pomáhá svému manželovi v překonání jeho komplexu z malého mužství.

S Cameron Diaz a Abigail Breslin hrála v dramatu MY SISTER'S KEEPER /2009/ opět v režii jejího manžela ve vedlejší roli tetičky Kelly. V televizi účinkovala ve filmu THE INCREDIBLE MRS.RITCHIE /2004/, který byl oceněn cenou Emmy. Jejím posledním projektem /2014/, na kterém se podílela i scénáristicky byl snímek YELLOW /2012/, ve kterém hrála postavu učitelky Mary, která pomocí drog utíká ze svého ubíjejícího všedního života do svých fantazijních a bizarních představ. Spolu s ní hráli ve filmu Ray Liotta, Sienna Miller nebo Melanie Griffith. Film měl premiéru na Toronto International Film Festival  a do kin byl uveden v roce 2013. Na tomto festivalu byla nominována díky filmu Yellow v kategorii nejlepší herečka a nejlepší scénář.

Je podporovatelkou organizace The Women's Care Cottage a katedrály Our Lady of the Angels v Los Angeles. Obě organizace podporují zenužívané a osamělé rodiče. Má jednu sestru Davanee Wahlquist, která je designérka. Její rodiče Linda a Paul jsou bytoví architekti. První osobnost, kterou potkala po příjezdu do L.A. byla hvězda amerického basketballu Michael Jordan. Nyní /2014/ žije v Los Angeles se svým manželem Cassavetesem s nímž má jednu dceru.

Lukáš "gatuso" Častulík

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.