Silvia Monti

Silvia Monti

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

1975

Milano: il clan dei Calabresi

Film - Krimi, Thriller, Akční


1974

Domestico, Il

Film - Komedie

Dokud se válčí, je naděje

Film - Komedie, Drama


1973

Krvavé ruce zákona

Film - Krimi, Thriller

To jsem byl já

Film - Komedie

Metti... che ti rompo il muso

Film - Komedie, Krimi, Akční

¡Qué cosas tiene el amor!

Film - Komedie, Muzikál


1972

Lady Caroline Lamb

Film - Romantický

Afyon oppio

Film - Krimi, Thriller, Drama

Racconti proibiti... di niente vestiti

Film - Komedie


1971

Pomsta Černého korzára

Film - Dobrodružný, Komedie, Akční

Una Lucertola con la pelle di donna

Film - Mysteriózní, Thriller

Smolný den pro Skopce

Film - Mysteriózní, Thriller

Le juge

Film - Western


1970

Le regine

Film - Horor, Fantasy


1969

Velký šéf

Film - Komedie, Krimi

Špiónka beze jména

Film - Válečný, Drama

Metti, una sera a cena

Film - Drama

Sai cosa faceva Stalin alle donne?

Film - Komedie

Životopis

Válkou zničená Itálie přišla 23. ledna 1946 o svého lingvistu Mattea Giulia Bartoliho, který zemřel v Turíně ve věku 72 let. Byl poslední, kdo dokázal dát světu úplný popis dalmatského (dnes již neexistujícího) jazyka a to dvousvazkovým spisem v roce 1906. Právě on pomyslně uvolnil místo na tomto světě pro děvčátko, které se narodilo v den jeho smrti.

Silvia Cornacchia je rodačkou z Benátek a již od dětství byla velmi pohledná. I když není Silvia typickou jižanskou černovláskou, má svůj jižanský temperament již ve svém pohledu a i dnes, když se jí blíží sedmdesátka, můžeme vídat sympatickou a výborně vypadající dámu. K filmu se Silvia dostala ve 22 letech a pro svou uměleckou kariéru si zvolila jméno Silvia Monti. Její premiérou na filmovém plátně byla role Marganty, ve válečném dramatu Alberta Lattuady, FRÄULEIN DOKTOR, u nás je snímek známý pod názvem ŠPIÓNKA BEZE JMÉNA. Film měl premiéru 19. prosince 1968. Roku 1969, pak Silvia hrála Sofii ve velice známé komedii s Belmondem a Bourvilem, LE CERVEAU (VELKÝ ŠÉF). Ve stejném roce ještě dostala roli v lehce erotickém filmu METTI, UNA SERA A CENA a Maurizio Liverani jí obsadil ve svém prvním (a zároveň předposledním) filmu SAI COSA FACEVA STALIN ALLE DONNE?. Na scénáři tohoto filmu spolupracoval také Benedetto Benedetti, který se objevil i v hlavní roli Benedetta, kompulzivního lháře, který se ztotožňuje s velkými postavami sovětské revoluce. Nosí kožené ruské kabáty a klobouky a jeho dům je vyznáním kultu Stalina, Trockého, ale také Che Guevary či Ho Či Mina. Film je nepřetržitý kolotoč vtipných situací.

Od roku 1970 do roku 1974, pak Silvia vytvořila ještě patnáct rolí. Roku 1970 ztvárnila Liv, jednu ze tří záhadných dívek, v hororu LE REGINE. Některé zdroje uvádějí, že hrála Samanthu, tu ovšem hrála Haydée Politoff.  Pak se již Silvia objevuje také v populárním giallu a to poprvé ve filmu Lucia Fulciho, UNA LUCERTOLA CON LA PELLE DI DONNA (1971), kde hrála s dalšími kráskami italského filmu sedmdesátých let, Florindou Bolkan a Anitou Strindberg.

IL CORSARO NERO (POMSTA ČERNÉHO KORZÁRA) 1971 je dobrodružná komedie s Budem Spencerem a Terencem Hillem, kde hrála Silvia Isabellu. Tento snímek mě po shlédnutí „vyslal" napsat tuto biografii. Hrála zde po boku Edmunda Purdoma, se kterým se ve stejný rok objevila znovu a to v giallu GIORNATA NERA PER L´ARIETE. Jako Miss Millbanke se nám v roce 1973 představila v historickém filmu LADY CAROLINE LAMB.

Silvia vyzkoušela také western – LE JUGE (1971), komedii – SONO STATO IO! (1973), IL DOMESTICO (1974), zločinecké krimi – LA MANO SPIETATA DELLA LEGGE (1973), MILANO: IL CLAN DEI CALABRESI (1974).

14. prosince 1974 přišla do kin komedie FINCHÉ C´É GUERRA C´É SPERANZA (DOKUD SE VÁLČÍ, JE NADĚJE), která se stala posledním filmem krátké kariéry Silvie Monti. Závěr to byl důstojný, neboť si zahrála manželku jednoho z největších italských komiků Alberta Sordiho.

Po natáčení posledního snímku odešla Silvia do soukromí a časem se začala plně věnovat své rodině. Jejím manželem se stal hrabě Luigi Dona dalle Rose, se kterým má Silvia dva potomky. Dcera Una je dost podobná matce a druhým potomkem je syn Leonardo. Roku 1994 se ale Silvia a Luigi rozvedli.

V září roku 1995 se Silvia seznámila s ekonomickým magnátem Carlem De Benedettim (*14.11.1934). Ač je Carlo (rozený Ital a naturalizovaný Švýcar) uznávaným podnikatelem a získal i čestný titul doktora práv na Wesleyan University, Middletown, Connecticut (USA), nikdy nebyl hvězdou bulvárních sloupců. Začínal v otcově firmě (50 zaměstnanců) a roku 1976 se na krátkou dobu stal dokonce výkonným ředitelem automobilky Fiat.

Původně oznamovaná svatba měla proběhnout 6. června 1996 v Porto Rotondo, ale nakonec se Silvia a Carlo vzali 10. července 1997. 26. ledna 2009, během tiskové konference,  oznámil Carlo De Benedetti své rozhodnutí opustit všechny provozní pozice v rámci jeho skupiny CIR.

Provozování skupiny se ujal jeho nejstarší syn Rodolfo, kterého má společně s dalšími dvěma syny Marcem a Edoardem, z prvního manželství. Dnes se elegantní Silvia objevuje na častých společenských akcích neustále po boku svého manžela Carla a na film již vzpomíná s úsměvem.

Petr "Hennes" Hennebichler

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.