Ken Weatherwax

Ken Weatherwax

Osobnostcsfd.cz

Herec/čka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec/čka

1977

Halloween with the New Addams Family

Film - Horor, Komedie


1973

The Addams Family

Seriál - Komedie, Animovaný


1964

Rodina Addamsova

Seriál - Horor, Komedie, Rodinný


Host/ka

2003

Child Stars: Then and Now

Seriál - Dokumentární


Archivní záběry

2013

Americká 60. léta

Seriál - Dokumentární, Historický


2002

Carolyn Jones: Morticia and More

Film - Dokumentární, Životopisný

Životopis

Kenneth Patrick Weatherwax byl americký dětský herec, nejlépe známý jako Pugsley Addams ze seriálu Addamsova rodina (1964). Jeho teta byla herečka a tanečnice Ruby Keeler, zatímco jeho nevlastní bratr, Joey D. Vieira, hrál „Porkyho“ v prvních třech sezónách Lassie pod uměleckým jménem Donald Keeler. Jeho strýc a teta byli Frank a Rudd Weatherwaxovi. trenéři a majitelé prvního psa, který ztvárnil roli Lassie.

Weatherwax debutoval na počátku 60. let, když mu bylo devět let. Hrál chlapce jménem „Chester“ v reklamách na zubní pastu Gleem po boku Alice Pearce. Poté byl obsazen jako Pugsley Addams v seriálu Addamsova rodina. Seriál běžel dvě sezóny od roku 1964 do roku 1966. Po jeho zrušení Weatherwax o jinou roli, než podobnou Pugsleymu, nezavadil a ztratil o herectví zájem.

V 17 letech vstoupil do armády. V roce 1977 si zopakoval roli Pugsleyho ve filmu Halloween with the New Addams Family, ve kterém hrála původní sestava seriálu. Film zcela nepoustil, pracoval za kamerou jako grip a stavitel kulis ve filmovém studiu. S Lisou Loring, která hrála jeho malou sestřičku Wednesday, se nadále příležitostně objevoval na akcích souvisejících s Addamsovou rodinou. Zůstali celoživotními přáteli až do Weatherwaxovy smrti.

Weatherwax zemřel 7. prosince 2014 na infarkt ve svém domě ve West Hills v Kalifornii ve věku 59 let a je tak dalším z představitelů seriálové Addamsovy rodiny, které Gomez Addams (John Astin) přežil. Zaměstnanci muzea Dearly Departed Tours & Artifact shromáždili finanční prostředky na pohřbení Weatherwaxe na hřbitově Valhalla Memorial Park v Severním Hollywoodu. Část jeho ostatků je uložena v muzeu Dearly Departed Tours & Artifact Museum.

Alfréda "Alfréda" Čajová

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.