Bradley James Allan

Bradley James Allan

Osobnostcsfd.cz

Herec

14. února, 1973, Melbourne, Victoria, Austrálie

7. srpna, 2021, Austrálie

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

2021

Marvel Studios: Assembled

Seriál - Dokumentární


2017

Kingsman: Inside the Golden Circle

Film - Dokumentární


2008

Hellboy: In Service of the Demon

Film - Dokumentární


2002

Tuxedo

Film - Komedie, Sci-Fi, Thriller, Akční


2001

Agent z Hong Kongu

Film - Komedie, Thriller, Akční


1999

Instinkt lovce

Film - Komedie, Romantický, Akční

Gen-X Cops

Film - Komedie, Thriller, Akční

Jackie Chan: My Stunts

Film - Dokumentární


1998

Mstitel beze jména

Film - Dobrodružný, Komedie, Sci-Fi, Akční


1997

Terč

Film - Komedie, Krimi, Akční


1994

Zui quan III

Film - Komedie, Akční

Životopis

Bradley James Allan se narodil 14. února 1973 v Melbourne v Australii. Tento 1,63 metrů vysoký Australan je expertem v bojových uměních, akčním choreografem, hercem a kaskadérem. V honkongském filmovém průmyslu pracuje jako člen kaskadérského týmu Jackie Chana a dělá choreografii akčních scén v hollywoodských filmech.

Allan studoval Wushu od 14 let, strávil dva roky učením se pod členy Beijing Wushu Team(u), kteří se jmenovali Liang Chang-xing a Tang Lai-wei. Ve stejném týmu byl i herec Jet Li. Je trénovaný v gymnastice a v mnoha bojových uměních včetně karate, aikida, boxu a kickboxu. Později strávil čas na Šanghajském sportovním institutu (Shanghai Institute of Sport) a naučil se čínskou mandarínštinu.

V roce 1993 dostává první filmovou příležitost ve filmu DRUNKEN MASTER III (1994), poté se vrací zpátky do Austrálie, kde se krátce připojil k australskému kaskadérskému týmu New Generation Stunts. V listopadu 1997 se objevil s australským týmem na 4. světovém Wushu šampionátu (World Wushu Championships) v Římě.

Později téhož roku slyšel, že Jackie Chan v Melbourne točí film TERČ (1997), znal některé členy australského štábu. Režisér akčních scén Cho Wing si ho pozval, aby demonstroval své bojové umění v akci. Allan dostal malou roli a smlouvu na další Jackieho film MSTITEL BEZE JMÉNA (1998), kde dabloval za Rona Smoorenburga.

Následně dostal pozvánku, aby se stal členem kaskadérského týmu Jackie Chana jako první neasijský člen, kde se vypracoval na leadera kaskadérského týmu. Má přezdívku "BÍLÝ TYGR" (Bai-Hu respektive White Tiger). S Jackie Chanem pracoval i na jeho dalších projektech.

Bradley James Allan dělal akční choreografii/režii pro filmy jako RIDDICK: KRONIKA TEMNA (2004), HELLBOY 2: ZLATÁ ARMÁDA (2008), KICK-ASS (2010) a SCOTT PILGRIM PROTI ZBYTKU SVĚTA (2010).

Rominator

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.