Laura Belli

Laura Belli

Osobnostcsfd.cz

Herečka, Režisérka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

1980

Enigma delle due sorelle, L'

Seriál - Drama

Ombre

Film - Horor


1979

Od Corleone až po Brooklyn

Film - Krimi, Thriller

Paura sul mondo

Seriál

Porci con la P.38

Film - Krimi


1977

L'uomo di Corleone

Film - Drama

Castigo

Seriál

È stato così

Film


1976

Solo la verità

Seriál - Krimi

Hanno ucciso un altro bandito

Film - Krimi


1975

Gamma

Seriál

Giorni della chimera, I

Film

Caso Raoul, Il

Film - Drama


1974

Milán nenávidí: policie nemůže střílet

Film - Krimi, Thriller, Akční

Ho incontrato un'ombra

Seriál


1973

Policie se dívá

Film - Krimi

Il vicino di casa

Film - Mysteriózní, Thriller

La porta sul buio

Seriál - Mysteriózní, Thriller

Lungo il fiume e sull'acqua

Seriál - Thriller, Drama

Figlioccio del padrino, Il

Film - Komedie


1972

Policie děkuje

Film - Krimi, Drama

Viaggio di andata

Film - Drama


1971

Eneide

Film - Drama

Segno del comando, Il

Seriál - Mysteriózní, Thriller


1970

Není jenom pohlazení

Film - Komedie


1969

Setkání v poušti

Film - Válečný

La monaca di Monza

Film - Drama

Stagione dei sensi, La

Film - Komedie, Drama


Režisérka

2000

Film

Film - Komedie, Krátkometrážní


Archivní záběry

2016

FantastiCozzi

Film - Dokumentární

Životopis

Laura Belli je italská herečka, která je známá z necelých třiceti filmů ze sedmdesátých let minulého století. Je rodačkou z Neapole a narodila se ve stejný den, jako další italský herec Roberto Nobile a to 11. listopadu 1947.

Laura studovala na experimentálním centru kinematografie a na Akademii dramatických umění. Po ukončení studia dostává svou první roli v historickém erotickém filmu LA MONACA DI MONZA (una storia Lombarda) - 1969. V tomto snímku z prostředí ženského kláštera vystupuje jako sestra Candida Colomba. Ve stejném roce se objevuje jako Monica ve filmu LA STAGIONE DEI SENSI a v melodramatu NENÍ JENOM POHLAZENÍ (FACCIA DA SCHIAFFI). V dramatických rolích hrála Laura nejčastěji, podařenou je Anna Maria Sprovieri ve filmu POLICIE DĚKUJE (LA POLIZIA RINGRAZIA) – 1972. Jedná se o dívku, která je unesena duševně nemocným člověkem. V dalším pokračování této policejní mini-ságy POLICIE SE DÍVÁ (LA POLIZIA STA A GUARDARE) – 1973 si Laura zahrála znovu.

V roce 1973 si šťastně „odskočila“ od tématu dramatu a může mi ji vidět v komedii IL FIGLIOCCIO DEL PADRINO, jako dceru Kmotra (Saro Urzì), která se zasnoubí se ctižádostivým gangsterem Musumecim (Franco Franchi).

Nejznámějším je jistě film Umberta Lenziho MILANO ODIA: LA POLIZIA NON PUO SPARARE (1974). Laura hraje krásnou Marilu, dceru bohatého průmyslníka Porrina (Guido Alberti), která je unesena z důvodu výkupného. Film je dokreslen krásnou hudbou Ennia Morriconeho a je znám rovněž pod názvem ALMOST HUMAN. Snímek je plný brutálního násilí a surovosti. S Lenzim opětovně spolupracovala v roce 1979 na filmu OD CORLEONE AŽ PO BROOKLYN, kde hraje Paolu, manželku bývalého komisaře.

Větší popularitu získala díky televizní tvorbě, zejména jako Katherine Sheldon, módní návrhářka zapojená do vyšetřování záhadné vraždy dívky v seriálu LUNGO IL FIUME E SULL´ACQUA (1973). Pětidílný seriál byl založen na románu Francise Durbridge a umístil se na druhém místě, v průměru více než dvacet miliónů diváků na epizodu, v každoročním žebříčku nejpopulárnějších programů. Dále hrála jako Catherine Jobert v HO INCONTRATO UN´OMBRA (1974), nebo je to role Marianne Laforet v seriálu GAMMA (1975). Naposledy se na scéně objevuje v roce 1980 jako Susanna ve filmu OMBRE a jako Doretta v televizním seriálu L´ENIGMA DELLE DUE SORELLE.

Poté prakticky zmizela ze světa filmu úplně, aby se o dvacet let později vrátila se svým režisérským debutem FILM (2000). Tento snímek měl výborné herecké obsazení (Laura Morante jako Mara, či Maddalena Crippa jako Vera ), přesto nebyl úspěšně distribuován a neuspěl. Spoluautorem byl Mak Vejzovic.

Ze vztahu s moderátorem Claudio Lippim se jim v roce 1975 narodila dcera Lenni. Přibližně od roku 1989 se Laura věnuje malování. V paměti diváků zůstává Laura Belli jako symbol krásy středomoří a je spojená s rolemi zoufalých i dynamických a velmi přirozených žen.

Petr "Hennes" Hennebichler

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.