Benny Urquidez

Benny Urquidez

Osobnostcsfd.cz

Herec

100%
Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

2023

Here Comes a New Challenger

Film - Dokumentární

Action Legends

Film - Dokumentární


2016

It's so Easy and Other Lies

Film - Dokumentární


2015

A Perfect Vacation

Film - Horor, Thriller, Akční

Underdog Kids

Film - Rodinný, Akční


2007

Pokoj 1408

Film - Horor, Thriller


2005

Okovy

Film - Drama


2002

Spider-Man

Film - Dobrodružný, Fantasy, Akční

Umění akce

Film - Dokumentární

Jackie Chan: Fast, Funny and Furious

Film - Dokumentární


2001

Alias

Seriál - Dobrodružný, Sci-Fi, Thriller, Akční


1998

Hun shen shi dan

Film - Akční


1997

Jasný terč

Film - Komedie, Krimi, Romantický


1994

Street Fighter: Poslední boj

Film - Akční

Nemocnice Chicago Hope

Seriál - Mysteriózní, Thriller, Drama


1992

Gladiátor

Film - Sportovní, Drama, Akční

Půlnoční podraz

Film - Sportovní, Drama

To nejlepší z bojových umění

Film - Dokumentární, Akční


1991

Mise spravedlnosti

Film - Akční

Krvavý zápas

Film - Akční

Aligátor

Film - Hudební, Drama, Akční


1990

Je to v háji

Film - Komedie, Krimi


1989

Tango a Cash

Film - Komedie, Krimi, Thriller, Akční

Road House

Film - Krimi, Thriller, Drama, Akční

Pouliční kickboxer

Film - Drama, Akční


1988

Navěky drakem

Film - Komedie, Romantický, Akční


1984

Pojízdná kantýna

Film - Komedie, Akční


1981

Force: Five

Film - Akční


Host

2020

The Art of Action

Seriál - Talk-show, Akční

The Camacho Experiment

Seriál - Talk-show

Životopis

Benny Urquidez se narodil 20. června 1952 v Tarzaně v Kalifornii. Tento 1,68 metrů vysoký americký kickboxer, koordinátor kaskadérů, fight koordinátor, trenér a herec má přezdívku "The Jet" ("tryskáč" za svůj legendární zadní kop z otočky ve výskoku "Jump Spinning Back Kick"). V jeho žilách proudí krev indiánských a španělských předků. Pochází z devitičlenné velmi sportovně založené rodiny. Všichni jeho sourozenci mají černý pásek v bojových uměních.

Jeho matka dělala profesionálně wrestling, otec profesionálně boxoval a sestra Lilly Rodriguez byla průkopnicí ženského kickboxu. V pěti letech začal v Los Angeles soutěžit v boxu (Pee Wee Boxing) a v osmi začal s bojovým uměním. Černý pásek získal ve 14 letech. Benny Urquidez má černý pásek v devíti různých stylech bojových umění (judo, kajukenbo, shotokan, taekwondo, lima lama, white crane kung fu, jujutsu, aikido, a karate) a je trénovaný v mnoha dalších stylech. Jeho trenérem a mentorem byl bratr Arnold Urquidez, Bill Ruiyisaki, Ed Parker a mnoho dalších.

Benny "The Jet" Urquidez byl závodníkem v bezkontaktním karate, ale později byl průkopníkem a v roce 1974 představil v USA plnokontaktní karate nebo též americký kickbox. Je držitelem šesti světových titulů v pěti různých váhových divizích. V letech 1974-1993 nashromáždil zdokumentovaný profesionální rekord 49 vítězství, jednu prohru a jednu remízu (některé zdroje uvádějí dokonce 63 výher a 0 proher). V průběhu let zápasil pod různými kickboxerskými organizacemi: NKL, WPKO, PKA, WKA, AJKBA, Shin-Kakutojutsu Federation, NJPW a MTN.

V roce 1978 ho magazín Black Belt zvolil "Bojovníkem roku" a v roce 2004 ho zařadil do Síně slávy. Benny napsal čtyři instruktážní knihy a vydal osm instruktážních videí s tématikou bojových umění. Je také hrdinou série japonských komiksů s názvem Benny "The Jet".

Jako osobní trenér trénoval celebrity jako Tom Cruise, Nicole Kidman, John Cusack, Nicolas Cage, Jean-Claude Van Damme, Jimmy Smits, Chuck Norris, Kurt Russell, Mark Wahberg, Louis Gossett Jr., Michelle Pfeiffer, Juliette Lewis, Michael Keaton, Woody Harrelson, Rene Russo, a Patrick Swayze.

Benny "The Jet" Urquidez založil UKIDOKAN KARATE (UKIDOKAN anglicky A Way of Life), moderní bojové umění, které je uznáno okinawskými mistry z Japonska. Manželka Sara učila kickbox v Jets Gym a krásná dcera Monique je nadanou kickboxerkou a profesionální modelkou.

Urquidezova první filmová role přišla s filmem FORCE: FIVE (1981), který režíroval Robert Clouse. Následoval snímek POJÍZDNÁ KANTÝNA (1984), kde má souboj s Jackie Chanem (Thomas). Tento závěrečný souboj se řadí k nejlepším Chanovým v kariéře. Svoji filmovou spolupráci zopakovali ve filmu NAVĚKY DRAKEM (1988). Benny zde má finální souboj ve kterém bojuje proti postavám, které hrají Jackie Chan, Sammo Hung Kam-Bo a Biao Yuen. I tento souboj patří do 10 nejlepších filmových soubojů Jackie Chana.

S Johnem Cusackem si zahrál ve filmech JASNÝ TERČ (1997) a POKOJ 1408 (2007). Benny Urquidez je Cusackovým kickboxovým trenérem, trénuje ho již od snímku ŘEKNI COKOLIV... (1989), kdy ho připravoval pro tuto roli.

V současnosti působí ve filmovém průmyslu jako trenér, koordinátor kaskadérů a bojových scén.

Rominator

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.