Angela Covello

Angela Covello

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

1978

Nero veneziano

Film - Horor, Mysteriózní


1975

Calore in provincia

Film - Komedie


1974

Brigitte, Laura, Ursula, Monica, Raquel, Litz, Florinda, Barbara, Claudia, e Sofia le chiamo tutte... anima mia

Film - Komedie


1973

Torzo

Film - Horor, Mysteriózní, Thriller

Baba Yaga

Film - Horor

Paolo il caldo

Film - Komedie, Drama

I giochi proibiti dell'Aretino Pietro

Film - Komedie


1972

Rivelazioni di un maniaco sessuale al capo della squadra mobile

Film - Horor, Krimi, Mysteriózní, Thriller

Girolimoni, il mostro di Roma

Film - Komedie

Fiorina la vacca

Film - Komedie

Decameron No. 3 - Le più belle donne del Boccaccio

Film - Komedie, Pornografický


1970

Bez návratu

Film - Válečný

Životopis

Angela Covello se narodila roku 1953 a v sedmdesátých letech minulého století se objevila ve dvanácti italských filmech. Svou kariéru začínala díky své ideální postavě a dokonalému poprsí v roce 1970 na stránkách nejoblíbenějších italských časopisů.

Na filmovém plátně se Angela poprvé objevila také roku 1970 ve válečném snímku I LEOPARDI DI CHURCHILL, kde hrála po boku Richarda Harrisona a Helgy Liné. V roce 1972 hrála v komedii Vittoria De Sisti FIORINA LA VACCA, v roli krásné Fiorini, manželky Ruzanteho (Gastone Moschin). Tato komedie je plně obsazena kráskami tehdejší doby, jako Janet Agren, Ornella Mutti, Jenny Tamburi, či Ewa Aulin. Ještě v roce 1972 hrála Angela ve filmu IL DECAMERON No. 3 – LE PIÚ BELLE DONNE DEL BOCCACCIO a také v giallo snímku Roberta Bianchi Monteroho o sexuálním maniakovi RIVELAZIONI DI UN MANIACO SESSUALE AL CAPO DELLA SQUADRA MOBILE. V tomto filmu se opětovně objevila řada eurocultovních hereček jako Femi Benussi, Nieves Navarro, Sylva Koscina, Krista Nell či Susan Scott. Tento rok 1972 společně s rokem 1973 byly nejúspěšnějším hereckým obdobím Angely. Vznikly další filmy jako GIROLIMONI, IL MOSTRO DI ROMA (1972), což je suchá evokace smutného příběhu Gina Girolimoniho, falešně obviněného ze znásilnění a smrti v období fašistické éry v Římě. V roce 1973 natočil Marco Vicario komedii PAOLO IL CALDO, kde dostala Angela další ze svých rolí krásných žen. Povedený a úspěšný byl thriller Sergia Martina I CORPI PRESENTANO TRACCE DI VIOLENZA CARNALE (1973), kde se Angela objevuje jako Katia. Další role přišla v mysteriózním hororu Corrada Fariny BABA YAGA (1973), který je „zvláštním“ thrillerem s prvky paranormálních jevů. Jako Rita Lentini hrála ještě roku 1975 ve filmu CALORE IN PROVINCIA.

Angela měla nyní poměrně úspěšnou kariéru a byla dobrou herečkou. Nedávala ovšem žádné rozhovory médiím a velice si chránila svůj soukromý život. Poslední film s touto kráskou natočil roku 1978 Pino Donaggio a tímto hororem NERO VENEZIANO, mizí Angela ze scény.

Jaké byly důvody pro ukončení kariéry, je dnes záhadou, protože není veřejně známo, jak se dále vyvíjí soukromý život Angely. Herečka si uchránila své soukromí a dnes zůstává v paměti svých fanoušků díky dvanácti filmům, na kterých se podílela. Angela hrála vždy s grácií, přirozeným půvabem a silnou stránkou byla její tvář s úsměvem trochu náladovým a trochu melancholickým, čímž byla vždy charakteristická.

Petr "Hennes" Hennebichler

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.