Ewa Aulin

Ewa Aulin

Osobnostcsfd.cz

Herečka

100%
Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

1973

La morte ha sorriso all'assassino

Film - Horor, Mysteriózní

Ceremonia sangrienta

Film - Horor

Vita lunga un giorno, Una

Film - Krimi

Quando l'amore è sensualità

Film - Drama

Il tuo piacere è il mio

Film - Komedie


1972

Taková zvláštní láska

Film - Drama

Fiorina la vacca

Film - Komedie

Rosina Fumo viene in città... per farsi il corredo

Film - Drama


1971

La controfigura

Film - Mysteriózní, Thriller


1970

Spusťte tu revoluci beze mne

Film - Komedie

Microscopic Liquid Subway to Oblivion

Film - Experimentální


1968

Candy

Film - Dobrodružný, Komedie, Fantasy

La morte ha fatto l'uovo

Film - Thriller, Drama


1967

Col cuore in gola

Film - Mysteriózní, Thriller, Drama

Don Giovanni in Sicilia

Film


1965

Djävulens instrument

Film - Krátkometrážní

Životopis

V sedmdesátých letech se v italském filmu prosadilo několik severských krásek. Švédsko mělo své zastoupení například v krásné Anitě Strindberg. O sedm let později než Anita, se 13. února 1950 v Landskroně narodila Ewa Brigitta Aulin, která „podpořila“ severskou ekipu v italské kinematografii.

Ewa Aulin se v roce 1965 stala Miss Teen Švédska. Poté byla oslovena Gunnarem Fischerem a objevila se v jeho krátkém filmu DJÄVULENS INSTRUMENT (1965). Následně Ewa reprezentovala Švédsko na vůbec první mezinárodní Miss Teen, která se konala dne 6. dubna 1966 v Hollywoodu, v Los Angeles a Ewa získala prvenství a titul Miss Teen International 1966. Díky reklamním smlouvám se posléze dostala také Itálie. Zde si jí všiml, Alberto Lattuada, který jí obsadil do role Wandy ve snímku DON GIOVANNI IN SICILIA (1967). I její další film skončil úspěchem. Jednalo se COL CUORE IN GOLA (1967) v režii Tinto Brasse. Ewa zde hrála, mladou dívku Jane, která svádí zralého muže Bernarda (Jean Louis Trintignant). Blonďatá Ewa poté hrála roku 1968 ve filmu LA MORTE HA FATTO L´UOVO, kde spolupracovala opět Trintignatem a také Ginou Lollobrigidou, hrála Gabriellu, sestřenici bohaté Anny (Gina L.). Ve stejném roce byla natočena i erotická komedie CANDY (v Itálii pod názvem CANDY E IL SUO PAZZO MONDO), kde Ewa v hlavní roli byla obklopena velkými hvězdami jako Marlon Brando, Richard Burton, Florinda Bolkan, John Huston, Walter Matthau, či hudebníci Ringo Starr a Charles Aznavour. I přes toto obsazení nebyla kritika tímto filmem „okouzlena“. Ani dva filmy, ve kterých hrála roku 1970, nebyly z nejúspěšnějších.

V roce 1971 však hrála sexy svůdnou dívku v úspěšném thrilleru LA CONTROFIGURA (1971) společně s Jeanem Sorelem a Lucií Bosé. V roce 1972 s režisérem Claudio Gorou přišla role Rosiny, dívky zasnoubené s mladým vojákem, ve filmu ROSINA FUMO VIENE IN CITTA...PER FARSI IL CORREDO (1972). Velký úspěch měl film QUESTA SPECIE D´AMORE (1972), kde si Ugo Tognazzi jako Federico, bilancuje svůj život. Ewa zde hrála roli Isiny. Komedie FIORINA LA VACCA (1972) přinesla pro Ewu roli Giacominy a neodolatelná, byla zejména ve scénách, pravých italských hádek, se svým manželem (Renzo Montagnani).

Cynickou a bezohlednou ženu Annu Andersson, která podvádí mladého námořníka (hrál ho zpěvák Mino Reitano), ztvárnila ve filmu UNA VITA LUNGA UN GIORNO (1973). Stejný rok ve filmu Joe D´Amata LA MORTE HA SORRISO ALL´ASSASSINO, se jako Greta von Holstein transformovala do zombie postavy. Posledním snímkem, který natočila, byl horor CEREMONIA SANGRIENTA, kde se jako Marina opět setkala s Lucií Bosé, která ztvárnila hraběnku Bathory.

Zajímavostí jsou přibližné míry Evy ve věku sedmnácti let 91-58-91. I taková sexy postava, byla ještě „zdokonalována“ pro natáčení filmu CANDY a to na míry 99-61-94. Za tuto roli byla také v roce 1969 nominována na Zlatý Glóbus, jako nový ženský herecký objev. Tento snímek, měl ale také bohužel pro Ewu stinnou stránku. Byla zde znázorněna jako „blonďatá nymfa“ a lidé ve filmovém průmyslu v ní díky tomu a její kráse, viděli pouze povrchní pozlátko a nedokázali ocenit její talent a touhu být profesionální herečkou. Tento absurdní stereotyp představ ve filmové branži bylo něco, co zastínilo zbytek její kariéry a způsobilo, že se od roku 1970, objevovala již jen v italských filmech. V pouhých třiadvaceti letech se Ewa rozhodla opustit svět filmování, což bylo pro někoho nepochopitelné rozhodnutí, vzhledem k tomu, že si již vydobila poměrně slušné renomé v oblasti filmu, ale vzhledem ke svému zaškatulkování, se Ewě zase nemůžeme divit, že se raději rozhodla splnit si svůj dětský sen, stát se učitelkou. Byla mladá a krásná a rozhodla se tedy raději studovat pedagogiku.

Prvním manželem Ewy byl režisér John W. Shadow, se kterým byla tajně oddána v Mexiku v roce 1968. O rok později se jim narodil syn Shawn. Manželství však trvalo pouhé čtyři roky (1968-1972). Druhým manželem je od roku 1974 až dodnes Cesare Paladino, se kterým má Ewa také jednoho potomka.

Petr "Hennes" Hennebichler

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.