Lara Wendel

Lara Wendel

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

1992

Manželé a milenci

Film - Drama


1991

Requiem per voce e pianoforte

Seriál


1990

Aquile

Film


1989

College

Film - Komedie


1988

Dům duchů

Film - Horor

Frati rossi, I

Film - Horor


1987

Interview

Film - Komedie, Životopisný, Drama

Vražední ptáci

Film - Horor

Un'australiana a Roma

Film - Komedie


1986

Morirai a mezzanotte

Film - Horor, Mysteriózní, Thriller


1985

A me mi piace

Film - Komedie

Fatto su misura

Film


1984

Chobotnice

Seriál - Krimi, Drama

I ragazzi di celluloide 2

Seriál


1983

Vai alla grande

Film


1982

Temnota

Film - Horor, Mysteriózní, Thriller

Identifikace ženy

Film - Drama


1981

Falco e la colomba, Il

Film - Drama


1980

Desideria: La vita interiore

Film - Drama


1979

Ernesto

Film - Drama

Ombra nell'ombra, Un

Film - Horor

Dramma borghese, Un

Film - Drama


1978

Dívka v modrém sametu

Film - Válečný, Drama, Romantický


1977

Maladolescenza

Film - Drama, Romantický


1973

Il profumo della signora in nero

Film - Horor, Thriller

Senza ragione

Film - Krimi, Thriller, Drama, Akční


1972

La mala ordina

Film - Krimi

Můj milovaný vrah

Film - Krimi, Thriller

Životopis

Lara Wendel je německá herečka, která se v období sedmdesátých a osmdesátých let minulého století objevovala hlavně v italské produkci. Z malého děvčátka, které začíná ve světě showbyznysu opravdu brzy, se postupně stala jedna z krásek italského filmu tohoto období a také úspěšná modelka.

Lara se narodila v Německu v Mnichově 29. března 1965 jako Daniela Rachele Barnes. Lara má po rodičích německo-americký původ. Otec byl americký fotbalista a herec westernů Walter Barnes a matka rozená Němka se jmenovala Britta. Lara se již ve věku tří let dostává do Itálie, aby jako pětileté děvčátko již vystupovala jako fotomodelka. Její matka Britta se snaží, aby Lara za každou cenu uspěla. Sama Britta zažila malý okamžik slávy ve Felliniho snímku ŘÍM (1972).

Filmovým debutem Lary se stal giallo-thriller MIO CARO ASSASINO (1971). Od roku 1971 do roku 1974 působila Lara pod jejím skutečným jménem Daniela Rachele Barnes v několika italských filmech jako dětská herečka. V kriminálním filmu s Francem Nerem SQUADRA VOLANTE UCCIDETELI….SENZA RAGIONE (1973) dokonce hrálka se svou matkou i bratrem Michaelem. S bratrem ještě hrála roku 1979 v satanistickém hororu UN'OMBRA NELL'OMBRA.

Umělecké jméno Lara Wendel je kombinací posledních dvou písmen jejího prvního křestního jména Daniela a prvních dvou písmen jejího druhého jména Rachele, to vše doplněné o dívčí jméno její matky. Tento pseudonym poprvé použila v roce 1976 při náteční kontraverzního snímku MALADOLESCENZA. Film byl natáčen od 17.8.1976 do 16.9.1976 na území Rakouska v oblasti Korutan, aby se předešlo problémům s italskými zákony, z důvodu nízkého věku aktérů. Snímek pojednává o prvních dětských sexuálních zkušenostech a vztahu dvou dívek a jednoho chlapce. Fabrizia zde ztvárnil sedmnáctiletý Martin Loeb a dvě jedenáctiletá děvčata byly Laura (Lara Wendel) a Silvia (Eva Lonesco). Eva se dokonce objevila již v pěti letech na erotických fotografiích. Film je v mnoha evropských zemích považován za dětskou pornografii a je zakázán.

Dále pokračovali role ženy-dítěte, včetně nahých scén a Lara se objevuje ve snímcích jako DESIDERIA : LA VITA INTERIORE (1980) v roli Desiderie, nebo jako drogově závislá dívka Viva Montero ve filmu IL FALCO E LA COLOMBA (1981). Ve svých dvaceti letech hrála ve druhém pokračování televizního seriálu CHOBOTNICE v roli Ellis. Asi nejúspěšnějším rokem byl pro Laru rok 1987, kdy hrála ve Felliniho filmu INTERVISTA roli nevěsty. Ve stejném roce hrála také v hororech VRAŽEDNÍ PTÁCI (UCCELLI ASSASSINI) a DŮM DUCHŮ (LA CASA 3). Roku 1987 hrála Lara společně s Massimo Ciavarrou a tehdy začínající budoucí hvězdou Nicole Kidman v televizním filmu UN'AUSTRALIANA A ROMA.

Mimo herectví byla Lara Wendel také známá jako modelka, a to zejména díky eroticky laděným snímkům. V únoru 1985 se objevila ve vydání italského playboye na titulní fotografii. V německém vydání Playboye, to bylo v září 1985 a v americké vydání, v listopadu 1992.

Roku 1991 ještě Lara naposledy hrála v dramatu MANŽELÉ A MILENCI (LA VILLA DEL VENERDE), jako Louisa a posledním natáčením byl seriál televize Rai REQUIEM PER VOCE E PIANOFORTE.

Lara se stávala dospělou v době, kdy sice americká kina nadále chrlila jeden film za druhým, ale italská kinematografie vstoupila do hluboké krize. Lara, jako mnoho jiných hereček, měla zúženou možnost k hraní. Sexy komedie téměř úplně zmizela, giallo snímky a poliziottesco vyčerpaly svou funkci. Lara utrpěla svým mladým věkem, kdy byla zaškatulkována pouze do rolí teenagerů a svůdné nymfy.

V roce 1992 se Lara zcela stáhla z veřejného života a světa showbyznysu. V posledních letech působila Lara v rodném Německu, a to především jako producentka a autorka her.

Petr "Hennes" Hennebichler

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.