Simonetta Vitelli

Simonetta Vitelli

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie
Životopis

Simonetta Vitelli je italská herečka, která se v rozmezí let 1967-1974 objevila v osmnácti filmech italské produkce. Matkou Simonetty byla kostýmní výtvarnice Mila Vitelli Valenza, která se podílela na dvaceti filmech v přibližně stejném období, kdy její dcera dostávala filmové role. Tyto filmové role získala Simonetta především díky svému otci, kterým byl režisér Demofilo Fidani (1914-1994). Ten byl považován za jednoho z „nejhorších“ režisérů spaghetti westernů, díky nedostatku originality a naivity v jeho dílech. Převážně v těchto filmech se objevila „hvězdička“ jeho dcery Simonetty, která se mohla divákům představit díky tomu, že byla hezká, ale nutno uznat, že po stránce herecké neměla světu co dát. Její debut přichází ve filmu STRANIERO…FATTI IL SEGNO DELLA CROCE (1967), je to jeden z filmů na kterém se podílela společně s otcem i matkou. Dalšími jsou například PASSA SARTANA ….E L´OMBRA DELLA TUA MORTE (1969), ERA SAM WALLASH….LO CHIAMAVANO „COSI SIA“ (1971) či LA LEGGE DELLA CAMORA (1973) a samozřejmě další společné filmy. Jmenované filmy jsou všechno westerny a to byl v podstatě jediný žánr, kde Simonetta hrála.

Ke konci krátké kariéry jí její otec obsadil i v jiných žánrech jako například v krimi snímku LA LEGGE DELLA CAMORA (1973) v roli Donny Caroliny. V giallo snímku A.A.A. MASSAGGIATRICE BELLA PRESENZA OFFRESI..(1972) hrála v roli Paoly po boku Paoly Senatore. V roce 1972 hrála také v komedii KARZAN, IL FAVOLOSO UOMO DELLA JUNGLA.

Posledním filmem Simonetty byl horor IL TERROR – CASTELLO DELLA DONNE MALEDETTE (1974). Za svou kariéru se kromě otce setkala již jen se dvěma režiséry a „kupodivu“ opět ve westernech. Roku 1968 natáčela s režisérem Edoardem Mulargiou film PREGA DIO…E SCAVATI LA FOSSA a o rok později s Rafaelem Romerem Marchentem další western EL ZORRO JUSTICIERO (1969). Simonetta se často objevovala pod pseudonymem Simone Blondell. Ten získala díky určité podobnosti s americkou herečkou Joan Blondell (1906-1979).

V polovině sedmdesátých let, když přestal otec Simonetty natáčet své filmy, skončila Simonetta se svou hereckou kariérou. Ve světě filmu se však ještě několikrát objevila a to jako editorka u komedie Maurizia Lucidiho DUE CUORI, UNA CAPPELLA – 1975 (v hlavní roli renato Pozzetto) či u historického snímku Carla Lizzaniho CARO GORBACIOV (1988). Práci své matky (kostýmní výtvarnice) si vyzkoušela opět v Lucidiho filmu GLI ESECUTORI (1976). Dnes je Simonetta z filmového plátna známá asi jen skalním příznivcům westernu.

S bývalým manželem Paolem Lucidim má dceru Francescu a syna Lorenza. Dnes je šťastně zasnoubena s mužem, jenž je brilantní právník a snad to bude ten pravý. S odstupem času vzpomíná Simonetta na filmování s otcem velmi ráda a bylo to prý celkem snadné s ním spolupracovat. Hodnotit jeho filmy ale nechce, tyto filmy jsou součástí krásné období jejího života .

Petr "Hennes" Hennebichler

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.