D.J. Caruso


(Daniel John Caruso Jr.)Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec, Režisér,  

Narodený: 17.1.1965

Miesto Narodenia: Norwalk, Connecticut, USA

Herecká Filmografie:

  1. On the Lot (2007)

Režijná Filmografie:

  1. Najkrajší deň (2016)    
  2. Inside (2011)
  3. Oko dravca (2008)  
  4. Disturbia (2007)  
  5. Over There (2005)  
  6. Maximálny limit (2005)  
  7. Zlodej životov (2004)  
  8. Salton Sea (2002)  
  9. Policajný odznak (2002)  
  10. Oddelenie lúpeží a vrážd (2002)
  11. Smallville (2001)
  12. Going to California (2001)
  13. Dark Angel (2000)
  14. Mind Prey (1999)
  15. Bulvár Strip (1999)
  16. Policajt z L.A. (1998)
  17. Buddy Faro (1998)
  18. Black Cat Run (1998)
  19. Cyclops, Baby (1997)
  20. High Incident (1996)
 

...více

Životopis

D.J. Caruso se narodil 17. ledna 1965 a vystudoval filmovou univerzitu Peperdine. Po úspěšném dokončení studia pracuje jako asistent produkce ve filmech režiséra Johna Badhama. Mezi nejznámější filmy na kterých se podílel je například ZABIJÁK , SLEDOVÁNÍ (1993) nebo akční thriller ZÓNA ÚNIKU (1994) s Wesley Snipesem.

Práci u filmu si oblíbil a tak touží natočit svůj vlastní film. Režisérské zkušenosti získal převážně u nízkorozpočtových televizních filmů a také zrežíroval 4 epizody k úspěšnému seriálu KAŽDÝ DEN V AKCI (1996) při němž spolupracoval se Stevenem Spielbergem. U televizní tvorby zůstal a podílel se také na seriálech MARTIAL LAW (1998), ČERNÝ ANDĚL (2000) nebo populárním teenagerském seriálu o supermanovi jménem SMALLVILLE (2001).

Jeho režijní debut přichází až roku 2002, kdy natočil thriller SALTON SEA v hlavní roli s Valem Kilmerem. Film získává velmi dobré recenze a divácké ohlasy na něj jsou velice pozitivní. Díky tomuto filmu se D. J. Caruso dostává do povědomí nejen filmových diváků ale také filmových studií. O dva roky později obsazuje do svého dalšího filmu ZLODĚJ ŽIVOTŮ (2004) svůdnou Angelinu Jolii a talentovaného Ethana Hawkea. Asi největší slavy a úspěchu mu přináší film MAXIMÁLNÍ LIMIT (2005), který vypraví o vrtkavosti sportovního sázení a hlavní roli si střihl oscarový herec Al Pacino s Rene Russo a Matthew McConaughey.

V současnosti sklízí úspěchy v divácky úspěšném thrilleru DISTURBIA (2007), který je remakem slavného filmu od Alfreda Hitchcocka s názvem OKNO DO DVORA (1954). Do hlavní role obsazuje charismatického Shiu LaBeoufa, což se později ukazuje jako výborný tah. Z filmu se stal kasovní trhák a náklady na jeho výrobu se filmovému štábu mnohonásobně vrátily. Není divu, že volné pokračování na sebe nenechalo dlouho čekat. A tak v současnosti točí film OKO DRAVCE, který se v řijnu 2008 chystá do našich kin.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.