Heather Donahue

Heather Donahue

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2018

To nejlepší z devadesátek

Seriál - Dokumentární


2008

The Morgue

Film - Horor, Thriller


2005

It's Always Sunny in Philadelphia

Seriál - Komedie

Netvor z pouště

Film - Horor, Sci-Fi, Válečný, Akční


2002

Beze stopy

Seriál - Krimi, Mysteriózní, Thriller, Drama

Uneseni

Seriál - Sci-Fi, Drama

Zlatá doba

Film - Drama

Nové šaty

Film - Komedie

Walking Hack of Asbury Park, The

Film - Komedie, Krátkometrážní

Inside Taken

Film - Dokumentární, Krátkometrážní


2001

Seven and a Match

Film - Komedie, Drama

Velvet Tigress, The

Film - Krátkometrážní, Animovaný


2000

Boys and Girls

Film - Komedie, Romantický

Home Field Advantage

Film


1999

Záhada Blair Witch

Film - Horor, Mysteriózní

Kletba Blair Witch

Film - Horor, Krátkometrážní, Mysteriózní

Sticks and Stones: Investigating the Blair Witch

Film - Horor, Krátkometrážní, Mysteriózní


1997

Raw: Stripped to the Bone

Film


1995

Krajní meze

Seriál - Horor, Mysteriózní, Sci-Fi, Thriller, Drama, Fantasy


Hostka

2009

Talk Stoop

Seriál - Talk-show


1999

MTV Video Music Awards 1999

Seriál - Hudební


Archivní záběry

2000

Záhada Blair Witch 2

Film - Horor, Krimi, Mysteriózní, Thriller

Životopis

Heather Donahue je americká herečka, spisovatelka a pěstitelka konopí.

Donahue se narodila matce Joan, pracující jako vedoucí kanceláře, a Jamesi Donahue, pracovníku tiskárny. Po střední škole promovala na University of Arts ve Philadelphii v roce 1995 v oboru divadelní herectví. V roce 1997 četla o filmovém konkurzu, který byl inzerován v časopise Backstage pro herce s improvizačními schopnostmi, což byl požadavek nutný pro nezávislý horor. Zúčastnila se konkurzu v hudebním divadle v New Yorku a byla obsazena do jedné ze tří hlavních rolí. Pro tuto roli se Donahue musela naučit jak ovládat kameru a trávit dny v nehostinných skromných podmínkách nízkorozpočtového snímku.

Snímek se jmenoval Záhada Blair Witch a za rozpočet 60 000 amerických dolarů vydělal téměř čtvrt miliardy dolarů, což z něj udělalo jeden z nejúspěšnějších nezávislých filmů všech dob. Po natáčení byli herci požádáni, aby se neobjevili v žádných televizních pořadech, ani v jakýchkoli filmech, protože tvůrci vyvinuli velké reklamní úsilí, aby události ve filmu udržovali jako faktické. Dokonce distribuce propagačních letáků na festivalech, jako je filmový festival Sundance, obsahoval prosby o jakoukoliv informaci o pohřešovaných studentech.

Propagace filmu byla tak přesvědčivá, že matka Heather obdržela dopisy sympatií od lidí, kteří věřili, že její dcera je skutečně mrtvá nebo pohřešovaná. Navzdory vysoce pozitivnímu vnímání filmu se Donahue hereckému vystoupení dostalo smíšené reakce. Zatímco byla nominována na cenu „Blockbuster Entertainment Award“ a cenu online filmových kritiků za nejlepší herečku, byla také nominována za nejhorší herečku na „Stinkers Bad Movie Awards“ a v téže kategorii vyhrála na Golden Raspberry Awards.

Donahue později přiznala, že proti ní došlo k značnému odporu kvůli jejímu spojení s filmem, což  vedlo k neúspěchu ve filmové branži, ale díky čtyřem milionům dolarů za první filmovou roli svého života byla finančně zabezpečena.

Rok po vydání filmu se objevila v nezávislém filmu Home Field Advantage, a vedle Freddie Prinze a Jasona Biggse v romantické komedii Boys and Girls. V roce 2001 si zahrála v nezávislém filmu Seven and a Match a v krátkém filmu Velvet Tigress.

V roce 2002 získala roli všeschopné intrikánky Mary Crawford, v minisérii science fiction Uneseni, za kterou byla nominována na cenu „Saturn Award“ za nejlepší televizní herečku. Ve stejném roce se objevila v řadě krátkých filmů a televizních filmů, jako je The Walking Hack of Asbury Park, New Suit a The Big Time. Její poslední herecká role byla ve filmu The Morgue v roce 2008 .

Donahue odešla z filmové branže v roce 2008 a stala se pěstitelem marihuany pro léčivé účely. V roce 2011 podepsala smlouvu na vydání své debutové knihy „Growgirl“ o svých zkušenostech pěstování marihuany, která vyšla v roce 2012. Heather bydlí v Kalifornii v Nevadě.

sator

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.