Daisy Hilton

Daisy Hilton

Osobnostcsfd.cz

Herečka

5. února, 1908, Brighton, Východní Sussex, England, Velká Británie

4. ledna, 1969, Charlotte, North Carolina, USA

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

1999

Freaks Uncensored!

Film - Dokumentární


1952

Chained for Life

Film - Film-Noir, Krimi, Drama


1932

Zrůdy

Film - Horor, Drama

Životopis

Daisy a její sestra Violet Hilton se narodily jako siamská dvojčata servírce Kate Skinner, která o děti nestála, a tak je po dvou týdnech prodala porodní bábě Mary Hilton, po níž měly příjmení. Macecha se svým manželem a dcerou viděli v krásných a talentovaných děvčatech pouhý zisk, a tak už od tří let vystupovaly v cirkusech, pouťových zábavách, trzích, výstavách či barech. Když jim bylo pět let, vystupovaly v Austrálii, v osmi letech ve Spojených státech.

Dívky dostávaly lekce četby, zpěvu, tance a recitování. Violet se naučila hrát na klavír, Daisy na housle, později se naučily na tehdy módní saxofon. Děvčata byla svoji pěstounskou rodinou izolována, přesto, mezi těmi mála přáteli, která měla, byli třeba zázračný mistr úniků Harry Houdini nebo zpěvačka Sophie Tucker.

Po smrti macechy Mary se o dívky starala dcera Edith a její manžel, oba byli k dvojčatům krutí, nedostávaly žádné peníze a například až poté, co ze sálu zazněly posměšky o tom, že jsou obě neučesané a oblečené jako děti, bylo jim dovoleno se hezky obléknout a česat, pomalu začaly prosazovat svou vůli a zanedlouho se seznámily s advokátem Martinem J. Arnoldem, který je zastupoval u soudu ve věci osamostatnění se. Tento spor ve své době znamenal senzaci a Daisy a Violet dostaly jako odškodné sto tisíc amerických dolarů, smlouvy o poručnictví bylo možné vypovědět, a to byl konec putovních „obludárií“, jejichž majitelé často zdravotně postižené nešťastníky vlastnili jako zvířata, vydělávali na jejich neštěstí a měli nad nimi plnou moc.

Nedlouho po tomto rozsudku se dvojčata objevila ve filmu Zrůdy, o dvacet let později si na ně tvůrci vzpomněli a částečně podle jejich osudu natočili snímek Chained for life, kde jim připadla i hlavní role. Krátce po natočení prvního filmu se Daisy zasnoubila s Donem Galvanem, který hrál na kytaru v divadle, kde vystupovaly, ze sňatku však sešlo. Roku 1941 se provdala za Harolda Estepa, manželství však vydrželo jen pár dní.

Jednu dobu žily v Pittsburghu, kde vlastnily hotel, v šedesátých letech se živily stánkovým prodejem ovoce. Zemřely na následky hongkongské chřipky začátkem roku 1969. Nezanechaly žádné potomky.

Jiří "Dvojirakri" Dvořák

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.