Patrizia Adiutori

Patrizia Adiutori

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

1973

Torzo

Film - Horor, Mysteriózní, Thriller

Giovannona coscialunga, disonorata con onore

Film - Komedie

Canterbury No. 2 - nuove storie d'amore del '300

Film - Komedie


1972

První klidná noc

Film - Drama

Ragazza tutta nuda assassinata nel parco

Film - Horor, Thriller

Amiche andiamo alla festa

Film - Drama

Forza 'G'

Film - Komedie, Sportovní, Akční

Alta tensión

Film - Krimi

Fratello homo sorella bona

Film - Komedie


1971

Vyšetřování skončilo, zapomeňte!

Film - Krimi, Thriller

Prega il morto e ammazza il vivo

Film - Western

Když ženy hrají ding dong

Film - Komedie


1969

Die nackte Bovary

Film - Drama

Životopis

Patrizia Adiutori se na přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století, objevila během pěti let, ve třinácti rolích italské filmové „béčkové“produkce. O jejím soukromém životě nejsou dostupné téměř žádné informace, tak alespoň trochu popíši její filmografii.
Hned v úvodním filmu, v roce 1969, se Patrizia objevuje jako nymfa Brigitte. Ve filmu DIE NACKTE BOVARY, sekundovala tenkrát také téměř začínající Edwige Fenech v hlavní roli Emmy Bovary. Již na začátku kariéry byla Patrizia „zaškatulkována“ a stala se jednou ze sexy hvězdiček italského filmu v daném období.
Roku 1971 hrála okouzlující Sandy ve westernu PREGA IL MORTO E AMMAZZA IL VIVO. I u nás byl uveden film L´ISTRUTTORIA E CHIUSA: DIMENTICHI (VYŠETŘOVÁNÍ SKONČILO – ZAPOMEŇTE) 1971. V tomto snímku z prostředí italské věznice, s ukázkou špinavých mafiánských praktik, jí Damiano Damiani obsadil do role Mileny. Ještě ve stejném roce dostala Patrizia malou roli v prehistorické komedii Sergia Corbucciho QUANDO GLI UOMINI ARMARONO LA CLAVA E…NOC LE DONNE FECERO DIN-DON.
Roku 1972 hrála roli nahé zavražděné dívky Barbary Wallenberger v giallo snímku Alfonsa Brescii RAGAZZA TUTTA NUDA ASSASSINATA NEL PARCO. Ve stejném roce se setkala s Alainem Delonem v italské kriminálce LA PRIMA NOTTE DI QUIETE (PRVNÍ KLIDNÁ NOC). Jako Elisa hrála v komedii FRATELLO HOMO SORELLA BONA (1972). V erotickém filmu AMICHE: ANDIAMO ALLA FESTA (1972) si Patrizia zahrála hlavní roli. V tomto roce dostala ještě malou roli Elisy Folbert, kde stačila představit své krásné tělo. Šlo o kooprodukční španělsko-italské giallo s Marisou Mell v hlavní roli ALTA TENSION.
Rok 1973 se pak stal posledním rokem, kdy se Patrizia objevuje na plátnech kin. I CORPI PRESENTANO TRACCE DI VIOLENZA CARNALE je další klasický giallo snímek z produkce Sergia Martina a Patrizia je zde v roli Flo' Nicholson, jedné z prvních vrahových obětí. Film je známý také pod názvem TORSO. Stejný režisér natočil ve stejném roce komedii GIOVANNONA COSCIALUNGA, DISONORATA NOC ONORE s Edwige Fenech a Pippem Francem a Patrizia zde vystupuje jako Luisella. Hlavní roli Carlotty hrála pak ve filmu CANTERBURY No. 2 – NUOVE STORIE D´AMORE DEL ´300, kde samozřejmě nechybí erotická scéna. Od té doby se Patrizia na plátnech neobjevila. Můžeme se domnívat, že její hvězdička pohasla vlivem krize filmového průmyslu v tomto období.

Petr "Hennes" Hennebichler

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.