Tyler Bates

Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

  Skladateľ,

Narodený: 22.2.1977

Miesto Narodenia: Los Angeles, Kalifornie, USA

Skladateľská Filmografie:

  1. John Wick 2 (2017)  
  2. Strážcovia Galaxie 2 (2017)
  3. Atomic Blonde (2017)    
  4. 24 Hours to Live (2017)
  5. The Belko Experiment (2016)  
  6. 7500 (2014)
  7. Strážcovia Galaxie (2014)    
  8. John Wick (2014)  
  9. Mládeži neprístupné (2013)  
  10. Sacrament - Sväté tajomstvo (2013)  
  11. Low Winter Sun (2013)
  12. Not Safe for Work (2013)
  13. Zabijak Joe (2011)  
  14. Sucker Punch (2011)  
  15. Čierna hodina (2011)  
  16. Barbar Conan (2011)  
  17. Way, The (2010)
  18. Super (2010)  
  19. Tales of the Black Freighter (2009)  
  20. Strážcovia (2009)  
 

...více

Životopis

Vliv kytar a elektroniky na jeho tvorbu se váže už na jeho mladá léta, kdy mu matka s oblibou pouštěla skladby Franka Zappy. V deseti letech pak objevil, skrze svého bratrance, Led Zeppelin a Kiss a upustil od hry na saxofon aby se mohl plně věnovat elektrické kytaře. Hudba ho tak nadchla, že ve 13 letech si vytvořil pomocí daisy-chain propojení několika kazeťáků, menší nahrávací studio, aby mohl nahrávat více trakové skladby a umocňovat hudbu zrychlováním nebo zpožďováním pásek.

V 19 letech si naplno užíval úspěch se svými chicagskými kapelami, ale ozvala se jeho láska k Hair a Jesus Christ Superstar a vydal se do LA bez jakýkoliv zkušeností natočit své první OST. To ho přivedlo k tvorbě hudby k béčkovým bijákům zatímco se stihl věnovat i své kapele Pet. Největší úspěchy s Pet přišly po premiéře VRÁNY: MĚSTO ANDĚLŮ, kde jim zazněla píseň Lil´ Boots a poté začaly tour s Blink 182 nebo Limp Bizkit. Na konci 1997 se Tyler rozhodl věnovat vlastní tvorbě filmové hudby a kapelu opustil.

Tylerova hudba se zalíbila Stephenu Kay, se kterým spolupracoval na několika jeho filmech včetně jeho katalyzátoru - hudbě v GET CARTER. Po seznámeni se Zackem Snyderem mu složil hudbu k ÚSVITU MRTVÝCH, STRÁŽCŮM a v těchto dnech k SUCKER PUNCH.

Tyler Bates se drží pořád v rovině B filmů, kterým jeho elektronický říz sluší, a když se to připočte k seriálu CALIFORNICATION, ke kterému také skláda hudbu, není se vůbec za stydět.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.