Elia Cmiral


(Ilja Cmíral)Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec,  Skladateľ,

Narodený: 1.10.1950

Herecká Filmografie:

  1. Ben-Hur: The Epic That Changed Cinema (2005)

Skladateľská Filmografie:

  1. Feral (2018)
  2. Armed Response (2017)
  3. Dvojníci (2016)
  4. Any Day (2015)
  5. Rites of Passage (2012)
  6. Piraňa 3DD (2012)  
  7. Atlas Shrugged: Part I (2011)  
  8. Lost Boys: The Thirst (2010)  
  9. Killing Jar, The (2010)  
  10. Habermannův mlýn (2010)  
  11. Forget Me Not (2009)  
  12. Splinter (2008)  
  13. Pulse 3 (2008)  
  14. Pulse 2: Afterlife (2008)  
  15. Tooth & Nail (2007)  
  16. Lekcia umierania (2007)  
  17. Kým deti spali (2007)  
  18. Krvavá pomsta (2007)  
  19. V pekle noci (2006)
  20. Pulz hrôzy (2006)  
 

...více

Životopis

Elia David Cmiral se narodil v v roce 1950 v Československu. Vystudoval Pražskou konzervatoř, konkrétně pak skladbu a kontrabas. Jeho první skladatelskou příležitost mu nabídl jeho otec, divadelní režisér. Jednalo se o divadelní drama Cyrano z Bergeracu.

V 80. letech se vydal na zkušenou do Švédska. V této době složil hudbu pro několik evropských filmů, televizi a tři balety. V roce 1987 se přestěhoval do Spojených států amerických, kde úspěšně absolvoval USC Scoring for Motion Pictures and Television program. USC je znám jako jeden z nejuznávanějších programů zabývající se skládáním hudby pro film, televizi a herní průmysl. Zúčastnily se ho takové osobnosti jako Elmer Bernstein, Jerry Goldmith nebo David Raksin.

Krátce po absolvování programu skládá hudbu k prvnímu americkému snímku. Jednalo se o nezávislý film s Colinem Firtherm – APARTMÁ NULA. Největšího úspěchu se mu dostalo prostřednictvím spolupráce s režisérem Johnem Frankenheimerem v roce 1998 na filmu RONIN. V tomtéž roce vyhrál Movieline Young Hollywood Award za nejlepší soundtrack. Od té doby nemá Cmiral o práci nouzi; skládal pro BOJIŠTĚ ZEMĚ s Johnem Travoltou v hlavní roli, spřátelil se s akční hvězdou Dolphem Lundgrenem. Jeho hudba zaznívá nejčastěji v thrillerech či hororech.

V roce 2010 na chvíli přerušil skládání hudby pro hollywoodské filmy a domluvil na spolupráci s Jurajem Herzem na filmu HABERMMANŮV MLÝN. Z jeho dalších současných počinů můžeme jmenovat ATLAS SHRUGGED: PART I nebo PIRAŇA 3DD. Je také jedním z 25 skladatelů, kteří složili Symphony of Hope, na pomoc obyvatelům Haity po ničivém zemětřesení.

Elia Cmiral v současné době žije v Sherman Oaks v Kalifornii s jeho ženou a dvěma syny.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.