Gustavo Santaolalla


(Gustavo Alfredo Santaolalla)Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec,  Skladateľ,

Narodený: 19.8.1951

Miesto Narodenia: El Palomar, Buenos Aires, Argentina

Herecká Filmografie:

  1. 79th Annual Academy Awards, The (2007)
  2. Lights! Action! Music! (2007)
  3. 78th Annual Academy Awards, The (2006)
  4. Logo Movie Special: 'Brokeback Mountain' (2005)
  5. 21 Grams: In Fragments (2004)

Skladateľská Filmografie:

  1. Celestina (2015)
  2. Divoké historky (2014)
  3. Kniha života (2014)
  4. Blízko od seba (2013)  
  5. On the Road (2012)  
  6. Yeux de sa mère, Les (2011)
  7. Nanga Parbat (2010)  
  8. Dhobi Ghat (2010)
  9. Biutiful (2010)  
  10. Linha de Passe (2008)
  11. I Come With The Rain (2008)    
  12. Babel (2006)  
  13. Skrotená hora (2005)  
  14. Jej prípad (2005)  
  15. Motocyklové denníky (2004)  
  16. 21 gramov (2003)  
  17. 11'09''01 (2002)
  18. Amores perros (2000)    
  19. She Dances Alone (1981)
 

...více

Životopis

Gustavo Santaolalla Alfredo se narodil 19. srpna 1951 v El Palomaru, v argentinském Buenos Aires. Dvojnásobný vítěz Oskara (BÁBEL, ZKROCENÁ HORA) je známý skladatel, hudebník a hudební producent.

Santaolalla často kombinuje prvky rocku, soulu, afrických rytmů a americké populární hudby. V 70. letech vedl skupinu Arco Iris, což byla jedna ze zakládajících kapel tzv. "Argentina rock nacional". Dnes je jedním z nejvíce renomovaných hudebníků a producentů latinskoamerické scény.

Jeho profesionální hudební kariéra začala v roce 1967. Bylo mu šestnáct a založil Rainbow, kapelu, která míchala argentinský rock s tradičními prvky Latinské Ameriky. V devadesátých letech se Santaolalla stává jedním z nejdůležitějších producentů boomu latinskoamerické hudby té doby. Produkuje skupiny a interprety jako jsou Los Prisioneros, Café Tacuba, Divididos, Molotov, Julieta Venegas, Juanes, Jorge Drexler, Bersuit Vergarabat, Fobia, Árbol, Caifanes, Maldita Vecindad, Calle 13.

V pozdnějších devadesátých letech produkoval známé soundtracky jako např. AMORES PERRO, 21 GRAMŮ, MOTOCYKLOVÉ DENÍKY. Další z jeho prací byla instrumentální část soudtracku k filmu ZKROCENÁ HORA, za níž získal Oskara. Píseň "A Love That Will Never Grow Old" získala Zlatý glóbus. Také vyhrál cenu BAFTA za MOTOCYKLOVÉ DENÍKY a za BÁBEL. Mezi další ocenění patří "Premio Guadalajara" (Mezinárodní filmový festival Guadalajara) za jeho přispění k mezinárodní kinematografii. V současné době žije v Kalifornii.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.