Jon Brion


(Jon Wright Brion)Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec,  Skladateľ,

Narodený: 11.12.1963

Miesto Narodenia: Glen Ridge, New Jersey, USA

Herecká Filmografie:

  1. Funny People (2009)  
  2. Real Time with Bill Maher (2003)
  3. That Moment: Magnolia Diary (2000)
  4. Hriešne noci (1997)  

Skladateľská Filmografie:

  1. Wilson (2017)
  2. Lady Bird (2017)    
  3. Vykoľajená (2015)  
  4. Pozdrav zo spermobanky (2013)    
  5. Norman a duchovia (2012)  
  6. Future, The (2011)
  7. Fízli zo zálohy (2010)  
  8. Synecdoche, New York (2008)
  9. Glago's Guest (2008)
  10. Bratia z donútenia (2008)  
  11. Rozchod! (2006)  
  12. Večný svit nepoškvrnenej mysle (2004)  
  13. I Heart Huckabees (2004)
  14. Opití láskou (2002)  
  15. Magnólia (1999)    
  16. Tvrdá osma (1996)  
 

...více

Životopis

Hudební skladatel, producent a především multiinstrumentalista Jon Brion vyrůstal v hudební rodině. Jeho otec byl vedoucím Yalského koncertního a pochodového orchestru, jeho matka zpívala v jazzových kapelách. Bratr Randy je dirigentem v L.A. a sestra Laurie je profesionální houslistkou. Mladý Jon však, na rozdíl od svých sourozenců, nedokázal na hudebních školách přistoupit na zaběhlé praktiky a instrukce školního systému.

Kvůli jeho neochotě přizpůsobit se konvenčnímu systému, Jon v sedmnácti letech opustil školu Hamden High School v New Havenu. Jeho přirozené nadání a talent pro improvizaci a melodii však předurčily jeho budoucí dráhu hudebního umělce. V roce 1987 se přestěhoval do Bostonu, kde začal spolupracovat s mnoha významnými hudebníky (např. se zpěvačkou Aimee Mann) a producenty, díky kterým si začal postupně budovat svou kariéru.

Improvizaci se učil například tak, že při vysedávání na gauči u televize se pokaždé snažil zahrát na vypnutou elektrickou kytaru ty melodie, které právě zněly během reklam. Během několika let se tak dostal do bodu, kdy byl schopný zahrát cokoli slyšel. Jako další cíl si zvolil zdokonalit svůj mozek ve zvládání více věcí najednou. Díky těmto schopnostem začala jeho spoluprácce s nahrávacím studiem na západním pobřeží, které vyústilo v Brionův přesun do Los Angeles.

V současnosti můžete Jona Briona vidět v jeho proslulých pravidelných hudebních večerech v losangelském klubu Largo, které jsou založeny na jeho schopnosti ovládat více nástrojů, a vytvářet díky nim zasmyčkované a překvapivě navrstvené hudební celky. Často je označován (jako mnoho extrémně nadaných hudebníků) za šíleného génia. Sean Lennon o něm při jejich společné spolupráci prohlásil, že je to zázračný mimozemšťan. Známý je také například jeho výstřelek, kdy vystupoval převlečný za Toma Waitse a hrál skladby Radiohead.

Nejznámnější je ovšem díky komponování hudby k filmům. K jeho hudebním dílům patří například soundtrack k filmu OPILÍ LÁSKOU. Za největší úspěchy lze však považovat jeho hudba ke Gondryho snímku VĚČNÝ SVIT NEPOSKVRNĚNÉ MYSLI a k Andersonově MAGNÓLII (za ni byl nominován na Grammy). Jako hudební producent spolupracoval například s Kanye Westem na jeho albu Late Registration nebo s britskou kapelou Keane.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.