Cliff Martinez

Obrazok
    

Celkové hodnotenie

nan/10 (0 hlasů)

  Skladateľ,

Narodený: 5.2.1954

Miesto Narodenia: Bronx, New York, USA

Skladateľská Filmografie:

  1. Den of Thieves (2018)  
  2. Nočná hra (2018)    
  3. Hotel Artemis (2018)  
  4. The Foreigner (2017)  
  5. Neon Demon (2016)  
  6. Vojnoví psi (2016)  
  7. Normal Heart, The (2014)  
  8. Mea Culpa (2014)  
  9. The Knick (2014)
  10. Len Boh odpúšťa (2013)
  11. Smrteľné lži (2012)  
  12. Pravidlá mlčania (2012)  
  13. Neuveriteľné dobrodružstvá Tada Stonesa (2012)  
  14. Spring Breakers (2012)
  15. Obhajca (2011)  
  16. Nákaza (2011)  
  17. Drive (2011)  
  18. Espion(s) (2009)  
  19. Diaľnica (2009)
  20. Severe Clear (2009)
 

...více

Životopis

Cliff Martinez sa narodil 5.2.1954 v Bronxe, v New Yorku a vyrástol v Columbuse. Po niekoľkých rokoch bubnovania v kapelách ako Captain Beefheart, Dickies či Weirdos vstúpil v roku 1984 do kapely Red Hot Chili Peppers, ako náhradný bubeník za Jacka Ironsa, ktorý kapelu opustil pre projekt What Is This?. Po druhom albume papričiek, ktorý ich dostal do povedomia, však Cliff opustil skupinu a vrátil sa k spolupráci s Lydiou Lynchovou. Zabubnoval si na jej EP s názvom Stinkfist, ktorý vyšiel v roku 1986. O dva roky neskôr prišiel do punk-rockovej skupiny The Dickies a zotrval s nimi na štyroch ich albumoch - Killer Clowns From Outer Space (1988), The Second Coming (1989), Locked N´ Loaded Live in London (1991) a Idjit Savant (1994). Idjit Savant bol jeho posledným hudobným albumom, pretože odvtedy sa venuje už len soundtrackovej hudbe.

Jeho prvý soundtrack bol k filmu Sex, Lies, and Videotape (1989), ktorý režíroval Steven Soderbergh. So ním sa podieľal ešte na ďalších soundtrackoch pre filmy: Kafka (1991), King of the Hill (1993), Skryté zlo (1995), Schizopolis(1996), Angličan (1999), Traffic (2000), Solaris (2002) a Nákaza (2011).

Ďalej spolupracoval napríklad s režisérom Carnahanom, ktorému spravil soundtrack do jeho krimi thrilleru Narkotiká (2002), v ktorom sa v hlavných úlohách predstavili Ray Liotta a Jason Patric. V roku 2004 zložil hudbu k romantickej dráme Miluj ma! Prosím... režiséra Paula McGuigana.V hlavnej úlohe sa predstavil Josh Hartnett. Potom sa venoval menej známym a úspešným filmom, ako napríklad Prvý sneh. V roku 2011 si však na svoje konto pripísal tri pomerne úspešné snímky. Prvou bola už zmieňovaná Nákaza Stevena Soderbergha, v ktorej sa predstavila plejáda skvelých hercov, na čele s Mattom Damonom. Ďalej to bol kvalitný právnický thriller Obhajca, režiséra Brada Furmana a pochmúrny akčný thriller Drive s Ryanom Goslingom v hlavnej úlohe.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.