Sylvia Lopez

Sylvia Lopez

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

1959

Ercole e la regina di Lidia

Film - Dobrodružný, Sci-Fi, Fantasy, Akční

Il Figlio del corsaro rosso

Film - Dobrodružný

Il moralista

Film

Erode il grande

Film - Drama


1958

Tabarin

Film


1957

Cinq millions comptant

Film - Komedie

Mademoiselle et son gang

Film


1956

Baratin

Film

Cinépanorama

Seriál - Dokumentární

Životopis

Atraktivní kráska Sylvia Lopez měla koncem padesátých let slušně nastartovanou filmovou kariéru v celoevropském měřítku, její život ale ve velmi mladém věku ukončila smrtelná choroba. Její původ je dodnes zahalen tajemstvím, různé prameny se liší v datu i místě narození, takže se narodila možná v Paříži, není vyloučeno ale ani Rakousko, k její rakouské národnosti se objevují spekulace také o slovanských předcích.

Vyrůstala v Paříži se svým rodným jménem Tatjana Bernt a vynikala za středoškolských studií, uvádí se, že ovládala šest jazyků. Díky svému atraktivnímu vzhledu se dala na dráhu modelingu a předváděla pro předního návrháře Jacquese Fatha, jako modelka užívala pseudonym Sylvia Sinclair. Nová tvář na obálkách módních časopisů zaujala i filmové producenty a pod dalším uměleckým jménem Tania Karen vstoupila i do filmových studií. Nevelké příležitosti ve svých filmech jí nabídli osvědčení tvůrci komedií André Berthomieu nebo Jean Boyer.

V roce 1956 se Sylvia provdala a jejím manželem se stal jeden z nejúspěšnějších hudebních skladatelů té doby, Francis López (1916-1995), od té doby také užívala jméno Lopez. Její manžel se jako skladatel i scénárista podílel na komedii PĚT MILIÓNŮ V HOTOVOSTI (Cinq millions comptant, 1956), v níž Sylvia hrála menší roli. Naopak, jednu z hlavních úloh hrála v muzikálu TABARIN (1957), opět s hudbou Francise Lópeze.

K další práci ve filmu byla Sylvia Lopez přizvána do Itálie. Italská kinematografie té doby si libovala ve velkolepých projektech s biblickými a antickými motivy a pro role jen úsporně oděných bohyň a hrdinek nikdy nebylo dost krásných hereček. Sylvia Lopez hrála velké role ve filmech HERODES VELIKÝ (Erode il grande, 1959) a HERKULES A KRÁLOVNA LÝDSKÁ (Ercole e la regina di Lidia, 1959), s Lexem Barkerem pak natočila dobrodružný snímek SYN ČERVENÉHO KORZÁRA (Il figlio del corsaro rosso, 1959). Nejenže se jednalo o komerčně úspěšné filmy, Sylvia Lopez se navíc dočkala i uznání kritiky, v roce 1959 reprezentovala francouzskou kinematografii na festivalu v Cannes.

Během léta 1959 začala v jižní Francii točit film CHCETE SE MNOU TANČIT? (Voulez-vous danser avec moi?, 1959), kde hrála po boku Brigitte Bardot. Kvůli zhoršenému zdravotnímu stavu musela ale natáčení přerušit a její roli převzala britská herečka Dawn Addams. Sylvia Lopez zemřela v Římě následkem leukémie 20. listopadu 1959 ve věku 26 let.

Pavel "argenson" Vlach

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.