Romina Power

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2021

Ulička přízraků

Film - Krimi, Thriller, Drama


2019

È la mia vita

Film - Dokumentární


2018

Künstler, die die Welt bewegten

Seriál - Dokumentární


2014

Il segreto di Italia

Film - Drama


2007

Go Go Tales

Film - Komedie, Drama


2003

Tutti i sogni del mondo

Seriál - Komedie


1997

Adós...

Film - Komedie


1996

Sandokan se vrací

Seriál - Dobrodružný, Drama


1985

Bratislavská lýra 1985: Al Bano a Romina Power

Film - Hudební


1983

Šampaňské v ráji

Film - Komedie, Romantický


1981

Nero Wolfe

Seriál - Drama

Bananas

Seriál - Hudební, Komedie


1975

La signora Ava

Seriál


1970

Andělé bez ráje

Film - Hudební, Drama, Romantický, Historický

Půlnoc lásky

Film - Muzikál, Romantický


1969

Marquis de Sade: Justine

Film - Horor, Drama

Femmine insaziabili

Film - Thriller

Dáma jménem Rosa

Film - Hudební, Komedie

Pořád na tebe myslím

Film - Komedie, Muzikál

Las trompetas del apocalipsis

Film - Krimi, Mysteriózní, Thriller


1968

Vingt-quatre heures de la vie d'une femme

Film - Drama

Za všechno zlato světa

Film - Komedie, Muzikál


1967

Na slunci

Film - Komedie, Muzikál, Romantický

Assicurasi vergine

Film - Komedie


1966

Come imparai ad amare le donne

Film - Komedie


1965

Menage all'italiana

Film


Hostka

2023

Schlagerbooom Open Air - Die Stadionshow in Österreich

Seriál - Hudební


2016

Schlagerbooom - Das Internationale Schlagerfest

Seriál - Hudební


2007

Memòries de la tele

Seriál - Dokumentární


2005

Les grands du rire

Seriál - Talk-show


1993

Cita con la vida

Seriál - Reality-TV, Talk-show


1984

Àngel Casas Show

Seriál - Hudební, Talk-show


1983

Cadence 3

Seriál - Hudební


1981

Szeszélyes évszakok

Seriál - Komedie

Fantastico 2

Seriál - Hudební, Komedie, Soutěžní, Talk-show


1975

Les rendez-vous du dimanche

Seriál - Hudební, Talk-show

Ring Parade

Seriál - Hudební


1967

Aktenzeichen XY …ungelöst

Seriál - Dokumentární, Krimi, Publicistický

Životopis

Romina Francesca Power je americká herečka a zpěvačka. Je dcerou hollywoodského idolu Tyrone Powera a herečky Lindy Christian. V roce 1975 vytvořila s tehdejším manželem, italským tenoristou Albanem Carrisim, hudební duo Al Bano & Romina Power.

Zpočátku vyrůstala ve čtvrti Bel Air v Los Angeles. Poté, co se její rodiče v roce 1956 rozvedli, byly Power a její mladší sestra Taryn poslány žít s babičkou z matčiny strany v Mexiku. Poté krátce žili se svou matkou a jejím novým manželem Edmundem Purdomem, ale později byli posláni do internátních škol v Anglii, Švýcarsku a Itálii. Mezi školami, které Power navštěvovala, byla i Cobham Hall School v anglickém Kentu. 

Power začala zkoušet filmové role ve 12 letech. Na plátně debutovala ve 14 letech v italském filmu Menage all'italiana (1965), kde hrála po boku Uga Tognazziho a Anny Moffo. Následně se objevila v několika filmech a dosáhla proslulosti hraním v rolích, které zdůrazňovaly její sex-appeal. V prosinci 1966 se její role ve filmu Zamilované ženy (1969) stala terčem útoku italské veřejnosti a vlády, stejně jako katolické církve za oplzlé scény.  V roce 1969 hrála hlavní roli ve filmu Marquis de Sade's Justine. Film byl v Itálii zakázán a byly zabaveny všechny jeho kopie.

Zájem o hudbu v Romině probudily v dětství americké muzikály z 50. let, mexické kapely Mariachi a italská hudba z 60. let. V raném dospívání objevila The Beatles a Boba Dylana, což ji inspirovalo ke skládání hudby. Poté, co dostala kytaru jako dárek k narozeninám, naučila se akordy a napsala své první písně.

V roce 1975 vytvořila Power a její manžel Albano „Al Bano“ Carrisi pěvecké duo Al Bano a Romina Power, které se stalo senzací v Evropě a Latinské Americe. Vydali několik alb v různých jazycích. Mezi jejich největší hity patřily „Felicità“, „Sharazan“ a „Ci sarà“. V roce 2005 byla Power porotkyní v italském televizním pořadu Ballando con le Stelle. V letech 2006 až 2007 pořádala výstavy svých obrazů především v Miláně. Zároveň se věnovala režii svého filmu Upaya.

V roce 2007 se Power přestěhovala zpět do Spojených států a koupila dům v Sedoně v Arizoně. Podle rozhovoru, který v té době poskytla italskému tisku, se cítila být italskou veřejností vnímána pouze jako interpretka písní pro děti a bylo pro ni obtížné prosadit se v Itálii jako malířka a spisovatelka. Power také uvedla, že ji znepokojila dotěrná pozornost místního tisku, který publikoval několik článků spekulujících o jejím soukromém životě a zmizení její dcery Ylenie. Ylenia Maria Sole Carrisi byla nejstarší dcerou Albana a Romini. Zmizela za záhadných okolností při návštěvě New Orleans v Louisianě v lednu 1994. Carrisi byla na žádost svého otce v prosinci 2014 prohlášena za mrtvou.

Krátce po přesídlení v roce 2008 byla její matce Lindě Christian diagnostikována rakovina tlustého střeva. Romina odešla bydlet do domu své matky v Palm Springs, kde zůstala až do matčiny smrti. V rozhovoru pro italskou televizi z listopadu 2009 uvedla, že alespoň nějakou dobu zvažovala možný návrat do Itálie. Nadále však žila a pracovala ve Spojených státech.

Na podzim roku 2012 vyšlo její album „Da lontano“ obsahující písně napsané v roce 1999. V létě 2013 se Power a Carrisi znovu sešli na koncertním vystoupení v Moskvě a v roce 2015 na festivalu v San Remu.

Když bylo Romině 15 let, požádal ji o ruku Stanislas "Stash" Klossowski de Rola, nejstarší syn malíře Balthuse. Ona souhlasila a její matka to schválila pod podmínkou, že počká, až Romina dosáhne 18 let a bude se moci nejprve umělecky rozvíjet. Ke svatbě nakonec nedošlo.

V roce 1969 oznámila zasnoubení s Albanem Carrisim. Po zasnoubení ji Carrisi  přesvědčil, aby nepřijímala další „riskantní“ filmové role a omezil přítomnost její matky na natáčení. 26. července 1970 se vzali, avšak v roce 1999 se rozešli, jejich rozvod byl dokončen v roce 2012. Mají spolu čtyři děti – Ylenii Marii Sole, Yari Marco Carrisi, Cristèl Chiara Carrisi a Rominu Yolandu Carris.

Romina hovoří pěti jazyky. Je také vyznavačkou tibetského buddhismu.

sator

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.