Irina Bezrukova

Irina Bezrukova

Osobnostcsfd.cz

Herečka

11. dubna, 1965, Volgodonsk, Sovětský svaz

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2022

Dekabr

Film - Životopisný, Drama, Historický

Obeščanije

Film - Krimi, Drama

Koroche, ya zhenyus!

Film - Komedie


2018

Sněhová královna: V zemi zrcadel

Film - Dobrodružný, Komedie, Animovaný


2017

Tot kto čitajet mysli

Seriál - Krimi, Drama


2016

Zemletrjasenije

Film - Drama

Lučik

Seriál - Rodinný

Semejnyje obstojatelstva

Seriál - Romantický


2015

Vremenno nědostupen

Seriál - Komedie


2014

Podarok s charaktěrom

Film - Dobrodružný, Komedie, Rodinný


2012

Polnyj kontakt

Film - Komedie, Romantický

MUR

Seriál - Krimi, Válečný


2011

Realnaja skazka

Film - Komedie, Drama, Fantasy


2008

Pro Fedota-strelca, udalogo molodca

Film - Animovaný


2006

Kňaz Vladimir

Film - Drama, Historický, Animovaný


2005

Jesenin

Seriál - Krimi, Thriller, Drama


2003

Daša Vasiljeva. Ljubitělnica častnogo syska

Seriál - Krimi


2000

Rycarskij roman

Film - Drama


1999

Kitajskij serviz

Film - Komedie


1998

Grafinja de Monsoro

Seriál - Drama, Romantický


1997

Volšebnyj portret

Film - Rodinný


1996

Kolja

Film - Komedie, Drama

Zolotoy tuman

Film - Drama


1993

Rycar Kennet

Film - Dobrodružný, Válečný


1992

Richard lvinoje Serdce

Film - Dobrodružný, Válečný


Hostka

2019

Poslednij geroj. Akťory protiv extrasensov

Seriál - Dobrodružný, Reality-TV, Soutěžní

Životopis

Irina Vladimirovna, (rodným příjmením Bachtura) se narodila ve Volgodonsku. Jako dítě hodně četla, dobře se učila a vyrůstala v tichou, plachou dívku, která se se svými vrstevníky prakticky nesetkávala. Jednou, když šla kolem Domu pionýrů, probíhal zrovna nábor do divadla. Irina se rozhodla to zkusit a …. neuspěla. Doporučili jí zkusit Rostovskou uměleckou školu a Irina se rozhodla doporučení poslechnout; zde studovala pod vedením A. Malyševa. Už během studia se zhostila první role ve filmu; prvním film, ve kterém se objevila, byl diplomovou prací mladého režiséra DÍVKA A VÍTR. Školu ukončila v roce 1986.

Už v roce 1984 se stala členkou souboru Gorkého divadla v Rostově. Tehdy se zamilovala do svého učitele – herce divadla, Igora Livanova. Když potom nenadále ovdověl, provdala se za něj a přijala jeho příjmení. Manželům se narodil syn Andrej.

V letech 1988-89 Irina pracovala v Tulském dramatickém divadle. V roce 1989 se společně s mužem přestěhovala do Moskvy. Igora pozval jeho slavný jmenovec Vasilij Livanov (známý hlavně jako představitel Sherlocka Holmese) do moskevského divadla „Detektiv“, Irina pracovala v Moskevském divadle pod režijní taktovkou Olega Tabakova.

Ačkoliv si filmový debut odbyla už před delší dobou, teprve od roku 1991 začala být filmovou stálicí. Dnes na své filmové začátky vzpomíná s úsměvem, ale trvalo jí několik let, než se na sebe na obrazovce dokázala dívat bez zbytečných emocí a říct si, že svou práci udělala dobře. Nejznámější z jejích filmů z devadesátých let je historická filmová dilogie RICHARD LVÍ SRDCE (1992) a RYTÍŘ KENNET (1993). V roce 1996 ztvárnila Naděždu, ruskou manželku Františka Louky (Zdeněk Svěrák) ve filmu KOLJA. Ke své roli přišla vlastně náhodou, protože na konkurz na roli Kolji přivedla svého syna Andreje, ten roli nezískal, ale do filmu byla obsazena sama Irina.

Při natáčení filmu KŘIŽÁK – 2 (1998) se seznámila se Sergejem Bezrukovem. Po skončení natáčení filmu nechal Sergej Irině lístek se svým jménem, telefonním číslem a jediným slovem - „čekám“. Irina dlouho váhala, nakonec si našla nějakou záminku a zavolala. V roce 2000 se rozvedla s Igorem Livanovem a provdala se za Sergeje Bezrukova a po svatbě přijala jeho příjmení. Manželé spolu hráli v několika filmech, např. ČÍNSKÝ SERVIS (2002), společně se objevili i v seriálu JESENIN (2005), ve kterém Sergej hrál hlavní roli ruského básníka, Irina jednu z jeho četných lásek. Menžele, kterými byli i ve skutečnosti, si zahráli v SKUTEČNÉ POHÁDCE (2011), kde Irina hrála Moudrou Vasilisu a Sergej Ivana Hlupáčka.

Manželství, tak romanticky započaté, skončilo poměrně smutně. Po předčasné smrti Irinina syna Andreje (zemřel 14. 3. 2015 pravděpodobně v důsledku diabetu, kterým trpěl poslední tři roky života) se vztah manželů rozpadl a jejich manželství bylo rozvedeno. Sergej našel novou lásku v režisérce Anně Matison. V novém manželství se mu 4. 7. 2016 narodila dcera Marie.

Přes smutný životní zvrat v osobním životě se Irina nepřestala věnovat své profesi a k radosti diváků stále aktivně natáčí. Zároveň se věnuje charitativní činnosti; za svůj přínos pro charitu získala i několik ocenění.

Irinu určitě čeká spousta krásných divadelních i filmových rolí, pro české diváky však asi vždycky bude především Koljovou maminkou.

Eva "Jezinka.Jezinka" Nováková

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.