Jennifer Sky

Jennifer Sky

Osobnostcsfd.cz

Herečka

13. října, 1976, Palm Beach, Florida, USA

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2016

The San San Trilogy

Film


2012

From the Mouths of Babes

Seriál - Dokumentární


2010

Odnikud někam

Film - Komedie, Drama


2005

The Helix... Loaded

Film - Dobrodružný, Komedie, Fantasy, Akční


2004

Neumírej sám

Film - Krimi, Thriller, Drama, Akční

Meet Market

Film - Komedie, Romantický


2003

Dragnet

Seriál - Krimi, Drama

Fish Without a Bicycle

Film - Komedie, Romantický


2002

Kriminálka Miami

Seriál - Krimi, Mysteriózní, Thriller, Drama, Akční

Strach v přímém přenosu

Film - Horor, Mysteriózní, Thriller

Fastlane

Seriál - Komedie, Krimi, Thriller, Drama, Akční

Vzkvétající město

Seriál - Krimi, Mysteriózní, Thriller, Drama

Shop Club

Film


2001

Těžce zamilován

Film - Komedie, Drama, Romantický

Trigger Happy

Film


2000

Kriminálka Las Vegas

Seriál - Krimi, Mysteriózní, Thriller, Drama

Cleopatra 2525

Seriál - Sci-Fi, Fantasy, Akční


1998

Čarodějky

Seriál - Komedie, Mysteriózní, Drama, Fantasy

Sins of the City

Seriál


1997

Buffy, přemožitelka upírů

Seriál - Horor, Drama, Romantický, Fantasy, Akční


1996

Modrý Pacifik

Seriál - Drama, Akční

Náš syn, naše pouto

Film - Drama


1995

Xena

Seriál - Dobrodružný, Fantasy, Akční


1993

Strážce moře

Seriál - Dobrodružný, Rodinný, Sci-Fi, Akční

Emerald Cove

Seriál - Drama


1971

Columbo

Seriál - Krimi, Mysteriózní, Thriller, Drama


1963

General Hospital

Seriál - Drama


Hostka

2004

The 46th Annual Grammy Awards

Seriál - Hudební, Publicistický


1995

E! Živě z červeného koberce

Seriál - Publicistický

Životopis

Jennifer Danielle Wacha (Sky je pseudonym) se narodila 13. října 1976 na Floridě. Ve třinácti letech začínala jako modelka a od poloviny 90. let přesedlala na práci pro televizi. Díky modelingu procestovala celý svět a spolupracovala s mnoha magazíny (Seventeen, YM, Allure, Elle a Vogue Bambini) a objevovala se na nejrůznějších obálkách (Sassy, California Tan, Pepe Jeans, Dannon, Baby Ruth a Ford).

Prvními seriálovými hity, kde získala menší role, byly STRÁŽCE MOŘE, THE NEW MICKEY MOUSE CLUB: EMERALD COVE, BUFFY, PŘEMOŽITELKA UPÍRŮ a PACIFIK BLUE. Celou sezónu 1997-1998 hrála v nekonečné soap opeře GENERAL HOSPITAL, která běží dodnes od roku 1963. O jejím prvním filmu DEADLINE toho není moc známo.

Zásadním zlomem v její kariéře byla role Amarice ve 4. a 5. sérii XENY, která původně měla být novou vůdčí postavou a nalákat tak nové diváky, ale tento nápad nebyl nakonec realizován – a tak byla Jennifer "odškodněna“ titulní rolí v CLEOPATŘE 2525. Práci na této ženské sci-fi z 26. století si velice zamilovala a tehdy její hvězda stoupala strmě vzhůru. Seriál byl ale předčasně ukončen, i když v posledním období byla pro něj získána dvojnásobná stopáž z původní půl hodiny.

Po této zkušenosti musela Jennifer začínat znovu od píky a jelikož ji nejdříve nečekalo příliš nových nabídek, doplnila si vzdělání a promovala jako Master Class in Memoir. Jako herečka navázala jednou později vystřiženou scénou v průměrné komedii TĚŽCE ZAMILOVÁN. Následovala hlavní role v experimentálním hororu STRACH V PŘÍMÉM PŘENOSU a dlouhá řada hostování v nejrůznějších seriálech (VZKVÉTAJÍCÍ MĚSTO, KRIMINÁLKA LAS VEGAS, ČARODĚJKY nebo DRAGNET). Výjimečnější bylo hostování na pokračování v seriálech FASTLANE a KRIMINÁLKA MIAMI.

Také měla tu čest si zahrát v posledním televizním speciálu COLUMBA - COLUMBO MÁ RÁD NOČNÍ ŽIVOT. Při práci na filmu FISH WITHOUT A BICYCLE se seznámila s Alexem Bandem, frontmanem skupine The Calling, a o rok později se za něj provdala. Tehdy účinkovala v klipu jejich nového hitu Anything a fanoušci její filmové kariéry a jeho skupiny se spojili a zamilovali si je oba. Nicméně v roce 2009 se manželství rozpadlo, ačkoli Jenn i Alex nadále zůstávají přáteli.

Jejími posledním filmy se stala gangsterka NEUMÍREJ SÁM, komedie plná celebrit MEET MARKET (produkovaná již od roku 2004) a parodie na MATRIX THE HELIX... LOADED.

Jennifer Sky často a ráda mění účesy k nepoznání a tu a tam si také zapózuje pro nějaký ten pánský magazín (Stuff, FHM, Loaded). Nejúspěšnější byla na obálce Maximu, která ji vynesla mezi 100 nejžhavějších žen roku 2003.

V letech 2003-2006 si prodělala těžkou chorobu jater, která vyústila v jejich transplantaci. V té době se s Alexem Bandem hodně věnovali charitě.

Před tím, než se naplno začala věnovat literární kariéře, založila spolu se svou bývalou švagrovou Taryn Band a sestrou Katie Wachou novou módní značku oblečení Vanitas of California. Podnikání jim přineslo úspěch a zákaznice jako Cameron Diaz nebo Christinu Aguileru.

Markéta "NinadeL" Nedvědová

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.