Zeudi Araya Cristaldi

Zeudi Araya Cristaldi

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

1987

Il giorno prima

Film - Thriller, Drama


1983

Srdce a zbroj

Film - Dobrodružný, Romantický, Fantasy, Akční


1979

Zločin à la Neapol

Film - Komedie, Mysteriózní

Tesoro mio

Film - Komedie


1976

Signor Robinson, mostruosa storia d'amore e d'avventure, Il

Film - Dobrodružný, Komedie, Romantický


1975

La peccatrice

Film - Rodinný, Drama, Romantický


1974

Il corpo

Film - Thriller, Drama

La preda

Film - Krimi, Drama, Romantický


1973

Ragazza fuoristrada, La

Film - Drama


1972

La ragazza dalla pelle di luna

Film - Drama


Hostka

1982

Maurizio Costanzo Show

Seriál - Rodinný, Talk-show

Životopis

Exotická kráska Zeudi Araya se narodila 10. 2. 1951 v Āsmaře (jiné zdroje uvádí městečko Dekemhāre, které je 40 kilometrů jižně od Āsmary), největším městě státu Eritrea, v Etiopii. Zeudi je dcerou eritrejského politika a neteří diplomata v Římě. V roce 1969 se díky své přitažlivosti a kráse stala "Miss" Etiopie.

Než se dostala do Itálie (kde později byla označována a považována za sexuální symbol!), tak ještě stačila natočit reklamu na kávu. Zanedlouho si jí všiml režisér Luigi Scattini, který ji obsadil v roce 1972 do svého filmu LA RAGAZZA DALLA DI PELLE LUNA. V tom roce krásná Zeudi debutovala. Režisér, spokojený s její výbornou prací, s ní pak ještě natočil film LA RAGAZZA FUORISTRADA nebo Il CORPO, patrně její nejúspěšnější film. Všechny filmy byly lehce erotická dramata nebo thrillery odehrávající se v krásných exotických krajích (Seychelly nebo Trinidad a Tobago).

V Roce 1974 se objevila v populárním pánském časopisu PLAYBOY, poté pak ještě v roce 1976 a 1978. V roce 1983 se provdala za producenta Cristaldiho, se kterým se znala už z minulosti, nejspíš od Corbucciho filmu Il SIGNOR ROBINSON, MOSTRUOSA STORIA D'AMORE E D'AVVENTURE (1976), kde Zeudi hrála a on film produkoval. Pár měl spolu dva syny Massima a Patricka. Od poloviny osmdesátých let, Araya skončila s hraním, a začala se věnovat rodině, manžel Franco Cristaldi, zemřel v roce 1992, ona si krátce nato začala nový vztah s režisérem Massimem Spanem. Mají spolu syna Michelangela (1995), pár však nebyl nikdy oddán. Od roku 1995 se Zeudi věnovala výrobě filmů, produkci atd. Její současné aktivity nejsou známé.

Karlos80

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.