Greg Edmonson

Osobnostcsfd.cz

Herec, Scenárista, Skladatel

Filmografie

Herec

2006

Done the Impossible: The Fans' Tale of 'Firefly' and 'Serenity'

Film - Dokumentární


2003

Here's How It Was: The Making of 'Firefly'

Film - Dokumentární, Krátkometrážní


Scenárista

2002

Firefly

Seriál - Dobrodružný, Sci-Fi, Drama


Skladatel

2018

Vagabond

Film - Komedie, Krátkometrážní, Thriller


2013

Likvidátoři

Film - Sci-Fi, Thriller, Akční


2012

Montana Amazon

Film - Komedie, Road movie


2009

Skyrunners

Film - Sci-Fi


2004

Šílenej biják

Film - Dobrodružný, Komedie, Fantasy

Sweet Union

Film - Komedie, Krátkometrážní, Rodinný


2002

Firefly

Seriál - Dobrodružný, Sci-Fi, Drama


2000

Šťastné město

Film - Krimi, Mysteriózní, Thriller, Drama

Gary the Rat

Film - Animovaný


1999

Strážný anděl

Film - Komedie, Drama

Blue Ridge Fall

Film - Krimi, Drama


1998

Frog and Wombat

Film - Mysteriózní

Martian Law

Film - Krimi, Sci-Fi


1997

Tatík Hill a spol.

Seriál - Komedie, Drama, Animovaný

Last Lives

Film - Sci-Fi


1994

Turn of the Blade

Film

Science Fiction: A Journey Into the Unknown

Film - Dokumentární, Historický


1992

Odpadlík

Seriál - Drama, Akční

Tequila a Bonetti

Seriál - Komedie, Akční


1990

Cop Rock

Seriál - Muzikál, Drama

Životopis

Mým cílem je vzít při psaní melodii a emoce do služeb příběhu. Každá zapamatovatelná hudební kompozice rozpohybuje posluchače na více úrovních, takže se snažím vytvořit hudbu, jež je nedílnou součástí příběhu. Používat nástroje, které mám k dispozici a vyjádřit myšlenky, pocity a touhy, které se samy slovy vyjádřit nemohou – avšak bez strhnutí pozornosti od příběhu samotného. Může-li můj přínos k příběhu proniknout do srdce, mysli a duše posluchače, spolu s dalšími kreativními prvky projektu, pak mohu říct, že jsem k tomu všemu přidal skutečnou hodnotu a pomohl jsem vytvořit nezapomenutelný zážitek."

Greg Edmonson je kanadský, hudební skladatel. Vyrostl v Dallasu a na kytaru hrál od svého mládí. Na prestižní hudební škole University of North Texas College of music vystudoval jazzovou skladbu a jeho talent ho pak přivedl až do Los Angeles. Tam se dostal do hudebního světa. Své umění poprvé předvedl pro animační společnost Hanna Barbera, odkud jeho práce pak upoutala média. Netrvalo dlouho a začal pracovat po boku Mika Posta, hudebního skladatele a několikanásobného vítěze cen Emmy, na seriálech jako je Právo v L.A., Quantum Leap, Wiseguy a Cop Rock. Nominace na cenu Emmy za jednu ze svých písní mluví za vše a je důkazem, že je skutečně na správném místě.

Chuť úspěchu ho přivedla do animovaného seriálu King of the Hill. Do této nervózní komedie přinesl satirickou melodii v kombinaci s kytarou a orchestrem, která působila srdečně a velmi vtipně. A jízda pokračovala. Byl pozván ke spolupráci na kultovnímu sci-fi seriálu Josse Whedona Firefly, kde všechny, včetně mě, doslova ohromil jeho jedinečný orchestrální americký styl, do kterého umně integroval rozmanité nástroje jako je dobro, duduk (tradiční arménský dechový nástroj) a saz (zase tradiční turecký, drnkací, strunný nástroj).

Greg také napsal hudbu k několika uznávaným, nezávislým filmům jako je Blue Ridge Fall, Luckytown a Montana Amazon. Touha zdolávat výzvy ho zavedla do celé řady žánrů. Složil hudbu jak pro kriminálky, dobrodružné filmy, tak i pro emocemi zalitá dramata nebo bizarní komedie. Jeho schopnost melodicky vyzdvihnout lidskost postavy mu přinesla účast na epických projektech pro Sony/Naughty Dog a jejich sérii videoher Uncharted. Stvořil symfonicky akční, ale výrazně lidskou melodii pro lovce pokladů Nathana Drakea. A aby zvuk v tomto seriálu videoher zněl vícerozměrně a filmově, představil zde neobvykle široké spektrum nálad a témat, včetně původní etnické instrumentálky, napětí, strašidelné atmosféry a účinných akčních impulsů. Tato velmi nápadná originalita pro Uncharted mu vynesla obdiv a uznání svých vrstevníků, které vrcholily různými poctami v zábavním průmyslu a které zahrnují i prestižní ocenění od Britské akademie filmových a televizních umění (BAFTA) a Akademie interaktivních umění a věd (AIAS).

Navzdory úspěšným létům zůstává Gregovi vášeň a nadšení do dalších tvůrčích výzev. Naštěstí. Greg žije v Los Angeles se svou ženou Suzanne a s jejich třemi kočkami.

✽ Veassë Taurina "Ainy" Celva ✽

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.