Patrizia Viotti

Patrizia Viotti

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

1974

Charlyho neteře

Film - Komedie


1972

Alla ricerca del piacere

Film - Mysteriózní, Thriller

Canterbury proibito

Film - Komedie

Beffe, licenze et amori del Decamerone segreto

Film - Komedie

La morte scende leggera

Film - Thriller


1971

La notte dei dannati

Film - Horor, Mysteriózní

Erika

Film - Drama

Životopis

Patrizia Viotti se narodila 25. června 1950 v Římě. Přibližně v devatenácti letech navštěvovala Patrizia známý klub „Piper“, kde její dokonalé tělo neušlo zraku fotografů. Patrizia nastoupila cestu modelky a pokračovala tak ve stejných stopách jako její sestra Piera.

Její sestra Piera Viotti se v letech 1969 až 1973 objevila také na filmovém plátně a to celkem v pěti filmech. Nejznámější rolí Piery, je určitě Monna Elisa ve filmu Bitta Albertiniho METTI LO DIAVOLLO TUO NE LO MIO INFERNO (1973).

Patrizia byla jedním ze sexy symbolů v jednom z prvních obrázkových pánských časopisů Lunella. Lunella byl časopis s více než sto stranami, vydávaný nakladatelstvím „La Pinta srl". Jednalo se o příběh erotické grotesky.

V roce 1971 dostala Patrizia svou první hlavní roli (Erika) v dramatu ERIKA, kde hrál po jejím boku Pierre Brice. Režisér Filippo Walter Ratti tuto dvojici opětovně obsadil ještě ve stejném roce, do čarodějnického hororu jako manžele Jeana a Danielle Duprey, kteří se na základě dopisu dostanou na tajemné sídlo, kde se střetnou s čarodějnicí. V roce 1972 se Patrizia objevuje v roli Liz, ve filmu LA MORTE SCENDE LEGGERA. V tajemném příběhu o Američance (Barbara Bouchet), která přijíždí do Itálie, hrála Patrizia roli Sally Reece. Mysteriózní snímek se jmenuje ALLA RICERCA DEL PIACERE (1972). Největší slávu si na plátnech kin Patrizia užila v roce 1972 v roli Tessy, ve filmu BEFFE, LICENZE ET AMORI DEL DECAMERONE SEGRETO. Tento film byl pravděpodobně inspirován snímkem Piera Paola Pasoliniho IL DECAMERON (1971). Jedná se o klasickou italskou erotickou komedii, plnou krásných nahých těl hereček jako Malisa Longo, Orchidea De Santis, či právě Patrizia v roli noblesní manželky. V německé komedii CHARLYS NICHTEN (1974) se Patrizia objevila ve filmu naposledy v roli Claude.

Nepěkný dárek obdržela Patrizia ke svým pětadvacatým narozeninám. 25. června 1975 byla zadržena společně s manželem Claudio Biondim, pro trestný čin obchodování s drogami. Policie zadržela v jejím bytě heroin, hašiš, přesné váhy a další usvědčující důkazy. Vše prý proběhlo na udání informátora. Patrizia byla poté opětovně obviněna z obchodu s drogami a strávila 15 dnů ve vězení.

Svět nejen filmu, pro Patrizzi bohužel zcela končí 24. srpna 1994 v Římě, kde umírá v pouhých 44 letech. Zda za její smrtí stojí i drogy, není v dostupných zdrojích uváděno, ale vzhledem k jejímu nespoutanému způsobu života, by se nebylo čemu divit.

Petr "Hennes" Hennebichler

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.