Harold Faltermeyer film download online | Movie-download.cz

Harold Faltermeyer


(Harold Faltermeier)Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec,  Skladateľ,

Narodený: 5.10.1952

Miesto Narodenia: Mnichov, Německo,

Herecká Filmografie:

  1. Comeback - Die große Chance (2004)
  2. Top of the Pops (1964)

Skladateľská Filmografie:

  1. Poliši (2010)  
  2. High School (2010)
  3. Chamtivosť (2009)  
  4. Game Theory (2003)
  5. Ski to the Max (2001)
  6. Typisch Ed! (1999)
  7. Kráľ zo St. Pauli (1998)
  8. Frankie (1995)
  9. White Magic (1994)
  10. Asterix dobýva Ameriku (1994)  
  11. Kuffs (1992)    
  12. Feuer, Eis & Dynamit (1990)  
  13. Tango a Cash (1989)  
  14. Fletch žije (1989)    
  15. Policajt v Beverly Hills II (1987)  
  16. Osudná droga (1987)
  17. Muž na úteku (1987)  
  18. Top Gun (1986)  
  19. Fletch (1985)  
  20. Zlodej sŕdc (1984)  
 

...více

Životopis

Harold Faltermeyer se narodil 5. října 1952 v německém Mnichově a vyrůstal v krajině za městem. Rodina byla muzikálně nadaná, dědeček hrál na housle, babička zpívala a otec hrál na piano. Haroldův hudební talent měl proto zelenou již od dětství a za plné podpory rodiny absolvoval prestižní umělecké vzdělání v oboru klavír a trubka. Již během školy pracoval v nahrávacím studiu jako pomocný technik. Práce mu vyhovovala, začal se dále vzdělávat v oblasti elektronické hudby, programování, aranžování, skládání a dirigování. Další nabídka od předního producenta disco hudby na sebe nenechala dlouho čekat a naplňovala jej po několik příštích let. V roce 1979 svůj talent rozvinul na americkém trhu díky spolupráci na novém albu zpěvačky Donny Summer s názvem Bad Girls. Hit „Hot Stuff“, pod kterým je skladatel podepsán, je dodnes jednou z největších klasik v repertoáru disco songů.

Harold debutoval spoluprací se skladatelem Giorgio Moroderem na filmu PŮLNOČNÍ EXPRES (1978). Setkáním s producenty Jerrym Bruckheimerem a Donem Simpsonem se dostal k vlastnímu skládání filmové hudby pro novinky jako ZLODĚJ CITŮ (1984), POLICAJT V BEVERLY HILLS (1984), TOP GUN (1986), POLICAJT V BEVERLY HILLS II (1987) aj. V průběhu let vytvořil filmovou hudbu i k několika seriálům (BLUE BLOOD, 1985) a filmům pro německou produkci např. romantické komedii VOM SUCHEN UND FINDEN DER LIEBE (2005). K posledním projektům patří hudební doprovod k akční komedii POLDOVÉ (2010) s Brucem Willisem v hlavní roli.

Tvůrčí činnost všestranného skladatele zahrnuje také hudební a produkční práce na muzikálech, reklamách, PC hrách a nespočtu albech mnoha hudebních hvězd, mezi něž patří např. Bonnie Tyler, Karel Gott, Billy Idol, Laura Branigan, Rainhard Fendrich nebo chlapecká kapela The Pet Shop Boys s jejich nejlepším albem Behaviour (1990).

Komponista je nositelem mnoha nominací a výher amerických i evropských cen. Za svůj celosvětový megahit „Axel F“ získal Grammy Award 1985 za nejlepší album nebo soundtrack k filmu. Melodie se stala v roce 2005 nejprodávanějším vyzváněním v mobilních telefonech i neprodávanější instrumentální skladbou na CD nosiči všech dob.

V roce 1989 se rodina vrátila po narození dcery Eleny zpět do rodného Mnichova. V roce 1991 žena Karin porodila ještě dvojčata Floriana a Biancu a Harold se soustředil především na výchovu dětí. I přes velkou lásku k domovu a evropskému stylu bydlení, když děti povyrostly, přesídlil s rodinou zpět do Los Angeles, do míst začátku jeho proslulé kariéry na poli hudebního umění. Největší devízou a zárukou kvality v mezinárodním měřítku je umělcova schopnost kreativity a precizní přístup k novým trendům v oblasti syntezátorové technologie.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.