Nicole Vervil

Nicole Vervil

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

1981

Buď zdráv, šampióne

Seriál - Dobrodružný


1976

12 úkolů pro Asterixe

Film - Dobrodružný, Komedie, Rodinný, Animovaný

Comme du bon pain

Seriál


1974

France société anonyme

Film - Krimi, Sci-Fi, Drama


1973

Défense de savoir

Film - Krimi, Thriller, Drama

Un homme, une ville

Seriál - Drama


1972

Boussardel, Les

Seriál - Drama


1971

La cavale

Film


1970

Četník ve výslužbě

Film - Komedie

Doznání

Film - Thriller, Drama


1969

L'Américain

Film - Drama


1968

Četník se žení

Film - Komedie


1967

Tonoucí se stébla chytá

Film - Komedie


1964

Četník ze Saint Tropez

Film - Komedie, Krimi


1961

Livreurs, Les

Film

Životopis

Francouzská herečka Nicole Vervil je českým divákům dobře známá ze slavné četnické série, těžištěm jejích aktivit ale bylo divadlo a později také dabing. Narodila se jako Thérese Marguerite Le Carpentier v Paříži a v divadle začala hrát po druhé světové válce. Vystupovala na jevišti divadel Théâtre Edouard VII (Radostné smutky) nebo Théâtre Saint-Georges (Nevěsta je příliš krásná).

Počátky filmového herectví Nicole Vervil jsou spojeny především s režisérem Jeanem Giraultem, který jí nabídl první roli v komedii POSLÍČCI (Les livreurs, 1961). S Giraultem pak natočila více filmů, v mezinárodním měřítku ji zviditelnila především postava paní Gerberové, manželky vrchního strážmistra Gerbera (Michel Galabru). Tuto roli hrála v prvních třech dílech četnické série, ČETNÍK ZE SAINT-TROPEZ (Le gendarme de Saint-Tropez, 1964), ČETNÍK SE ŽENÍ (Le gendarme se marie, 1968) a ČETNÍK VE VÝSLUŽBĚ (Le gendarme en balade, 1970). Vedle komedií se Nicole Vervil jen výjimečně dostala i k příležitostem v dramatickém žánru, ovšem jen v malých úlohách (DOZNÁNÍ - L′aveu, 1971; VĚDĚT ZAKÁZÁNO – Défense du savoir, 1973).

Manželem Nicole Vervil byl herec Philippe Dumat (1925-2006), spolu s ním se později prosadila hlavně v dabingu. Poslední filmovou roli odehrála Nicole Vervil v dramatu FRANCIE, AKCIOVÁ SPOLEČNOST (France, société anonyme, 1974), pak se již objevila jen v několika televizních seriálech. Zemřela v Coutanche v Normandii 26. února 2005 ve věku 84 let.

Pavel "argenson" Vlach

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.