Anna Valle

Anna Valle

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2022

Lea - Un nuovo giorno

Seriál - Drama


2021

Luce dei tuoi occhi

Seriál - Drama


2020

Vite in Fuga

Seriál - Thriller, Drama


2019

La compagnia del cigno

Seriál - Rodinný


2017

Sorelle

Seriál - Drama

Nedokonalý věk

Film - Drama


2013

Mister Ignis

Seriál - Životopisný


2012

Questo nostro amore

Seriál - Komedie

Barabbas

Film - Drama


2011

Atelier Fontana - Le sorelle della moda

Film - Drama

Láska a pomsta

Seriál - Drama, Romantický


2008

Pilot

Film - Válečný, Životopisný, Drama

Misstake

Film - Komedie, Mysteriózní

Carnera: The Walking Mountain

Film - Drama


2007

Byl to můj bratr

Film - Krimi, Drama

SoloMetro

Film - Komedie


2005

Callasová a Onassis

Film - Drama

Nebbie e delitti

Seriál - Krimi, Drama


2004

Stagioni del cuore, Le

Seriál - Rodinný, Drama


2003

Augustus, první císař římský

Film - Drama, Romantický, Historický

Soraja

Film - Drama


2002

Jan XXIII.: Papež míru

Film - Drama

Per amore

Film - Romantický


2001

Memoria e il perdono, La

Seriál

Cuore

Seriál - Rodinný, Drama, Historický

Sottovento!

Film - Drama


2000

Turbo

Seriál - Thriller

Giochi pericolosi

Film - Thriller

Aeon - Countdown im All

Seriál - Sci-Fi


1999

Commesse

Seriál - Drama

Tutti per uno

Film


1998

Le faremo tanto male

Film - Komedie


Hostka

1993

Quelli che... il calcio

Seriál - Hudební, Komedie, Sportovní, Talk-show

Životopis

Miss Itálie Anna Valle, je jedna z mále „královen“, které se po korunovaci dokázaly dostat do světa showbyznysu. Narodila se 19. června 1975 v Lentini na Sicílii, ale vyrůstala v Ladispoli. Když jí bylo 13 let, vrátila se zpět na Sicílii, kde se poprvé účastnila divadelních představení jako například LISISTRATA.

Po dokončení školy se zapsala na Právnickou fakultu Univerzity Catania. Ve svých dvaceti letech, v roce 1995, se rozhodla zúčastnit se soutěže Miss Itálie a nejen, že se zúčastnila, ale celou soutěž také vyhrála. Kvůli závazkům vyplývajícím ze zisku titulu Miss Italy, přerušila Anna svá studia. V roce 1996 pak byla účastnicí Miss Universe. V roce 1996, se poprvé tato italská kráska s výškou 178cm a váhou okolo 57kg, objevila v krátkém filmu LE DUE BAMBOLE ROSSE. Poté dostala menší roli Monicy v komedii LE FAREMO TANTO MALE (1998), kde se setkala se Stefanií Sandrelli.

Anna poctivě studovala herectví a v roce 1999 se stala jednou z hlavních postav televizní minisérie COMMESSE. Na televizní obrazovce se poté zabydlela a většina jejích hereckých rolí je právě v tvorbě televizní. Od roku 2000 začala navštěvovat kurzy Michaela Margotta (člena hereckého studia v New Yorku) na základě metody Stanislavského. Z televizní tvorby si odskočila v roce 2007, aby se v roli Paoly, objevila po boku Michele Placida v komedii SOLOMETRO. Pak se ještě na filmovém plátně objevila dvakrát v roce 2008 a to v mysteriózní komedii MISSTAKE a v trháku režiséra Renza Martinelliho o životě boxera Primo Carnery (Andrea Iaia) ztvárnila Pinu Kovacic, Carnerovu manželku. Roku 2002 byla díky televiznímu seriálu CUORE oceněna za nejlepší herecký výkon a získala prestižní ocenění „Grolla d'oro“.

V roce 2003 si zahrála Cleopatru v kooprodukčním televizním snímku IMPERIUM: AUGUSTUS (AUGUSTUS, PRVNÍ CÍSAŘ ŘÍMSKÝ) v hlavní roli Peter O´Toole. Hlavní roli hrála ve stejný rok v historickém dramatu SORAYA, což je jedna z jejích nejznámějších rolí. Další hlavní roli intenzivní Claudie Castelli hrála Anna v rodinném seriálu LE STAGIONI DEL CUORE, kde jí úspěšně sekundoval Alessandro Gassman. V roce 2010 se začal natáčet televizní snímek ATELIER FONTANA – LE SORELLE DELLA MODA o trojici sester, módních návrhářek, které dobyly svou módou svět. Anna zde hraje Zoe Fontanu a další dvě sestry Giovannu a Micol hrají Alessandra Mastronardi a Federica De Cola. Roku 2012 se Anna objevuje v minisérii Mr. IGNIS.

V létě roku 2012 jsme Annu mohli vidět na udílení cen „Premio Campiello 2012“, které proběhlo v rámci Filmového festivalu v Benátkách. V listopadu roku 2007, oznámila Anna, že je těhotná se svým přítelem Ulisse Lendarem (právník a filmový producent). Dívka jménem Ginevra, se jim narodila 20. dubna 2008 a v srpnu roku 2008 se Ulisse a Anna vzali. Po porodu změnila Anna svůj život a vybírá si role a natáčení tak, aby mohla být maximálně se svou dcerou. Její matka bydlí daleko a tak moc pomoci nemůže, ale Anna si chválí svého manžela, který dělá vše pro rodinu a je prý výjimečný. Rovněž chůva je prý k „nezaplacení“. Rodina dnes žije v klidné Vicenze.

Ze světa módy, kde prožila nějaký čas po získání titulu Miss Itálie, si podle vlastních slov odnesla dynamiku, svět kinematografie jí zase naučil být houževnatou. Na dotaz čím chtěla být, odpovídá Anna: „Když jsem byla malá, myslela jsem si, že budu astronautkou, pak, když jsem se stal více pragmatickou, rozhodla jsem se, stát se právničkou, nakonec jsem ale skončila u kariéry herecké a jsem spokojená“. Anna miluje italskou kuchyni a jediná „cizí“ věc, o které si myslí, že je dobrá, je sushi. V Itálii je jí nejlépe a nemohla by žít trvale na jiném místě. Žila například také v Paříži, ale jen pár měsíců. Říká o sobě: „Jsem 100% Ital v tom smyslu, že jsem žila na severu, jihu i ve středu Itálie a jsem tu všude doma“. Občas si prý připadá jako vlaštovka, protože neustále migruje mezi Římem, Milánem a Vicenzou. Anna je také dlohodobě tváří pro pleťový krém Olaz Total Effect 7x.

Petr "Hennes" Hennebichler

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.