Claudia Jennings

Claudia Jennings

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

1979

Fast Company

Film - Sportovní, Drama

240-Robert

Seriál - Dobrodružný


1978

Obři se železnými pěstmi

Film - Dobrodružný, Sci-Fi, Akční


1977

Moonshine County Express

Film - Krimi, Drama, Akční

Lucan

Seriál - Drama


1976

Muž, který spadl na Zemi

Film - Sci-Fi, Drama

The Great Texas Dynamite Chase

Film - Komedie, Krimi, Drama, Romantický, Akční

Sisters of Death

Film - Horor, Mysteriózní, Thriller


1975

Caribe

Seriál - Drama


1974

Andělé silnic

Film - Krimi, Drama, Akční

'Gator Bait

Film - Thriller, Drama, Akční

Willy & Scratch

Film

Movin' On

Seriál - Drama

The Single Girls

Film - Horor, Komedie, Drama


1973

Group Marriage

Film - Komedie

Barnaby Jones

Seriál - Krimi, Mysteriózní, Drama

40 Carats

Film - Komedie


1972

V ulicích San Francisca

Seriál - Krimi, Drama, Akční

Trampa mortal

Film - Drama

Postrach na kolečkových bruslích

Film - Komedie, Drama, Akční

Stepmother, The

Film - Drama


1971

Jud

Film - Drama

Cannon

Seriál - Krimi, Mysteriózní, Drama, Akční

The Love Machine

Film - Drama, Romantický


1969

The Brady Bunch

Seriál - Komedie, Rodinný


1967

Ironside

Seriál - Krimi, Mysteriózní, Drama


1965

The F.B.I.

Seriál - Krimi, Drama


Hostka

1969

The David Frost Show

Seriál - Talk-show

Životopis

Claudia Jennings se vlastním jménem jmenovala Mary Eileen Chesterton. Rodina a přátelé jí přezdívali Mimi. Narodila se v Saint Paulu v Minnesotě 20. prosince 1949. Později se přestěhovala do Milwaukee veWisconsinu a poté do Evanstonu v Illinois, kde absolvovala v roce 1968 střední školu.

Po nástupu do divadelní společnosti Hull House v Chicagu nastoupila v září 1968 na recepci ve vydavatelství časopisu Playboy. Tady ji jednou oslovil Pompeo Posar (jeden z nejuznávanějších a nejplodnějších fotografů Playboye) a Mimi kývla na nabídku kvůli možné odměně 5000 dolarů pro dívku, která se stane playmate. Než začala pózovat pro Playboy, přijala jméno Claudia Jennings, aby se vyhnula problémům v rodině kvůli jejím nahým fotkám. V roce 1969 se Claudia stala Playmate měsíce listopadu (fotka na vnitřní dvoustraně) a v roce 1970 byla vyhlášena jako Playmate roku (fotka na obálce a série několika fotek). Claudia Jennings se tak stala nejvíce populární Playmate sedmdesátých let.

Po svém vystoupení v Playboyi se Claudia Jennings stala filmovou a televizní herečkou. Jejím prvním filmem byl film Jud (1971) - nízkorozpočtový nezávislý film o návratu vojáka z vietnamské války. Přestože film nevzbudil velký zájem veřejnosti, rozhodla se Claudia věnovat se herectví na plný úvazek. Většinou hrála v béčkových filmech.

V roce 1973 se objevila v jedné epizodě rodinného komediálního seriálu The Brady Bunch. Claudia Jennings se ucházela o roli v seriálu Charlieho andílci jako náhrada za Kate Jackson, ale roli nakonec získala Shelley Hack.

Od roku 1970 do roku 1975 žila se skladatelem a producentem Bobbym Hartem, ale po jejich rozchodu se její osobní život dostal na šikmou plochu. Začala užívat drogy a brzy se o ní začalo říkat, že je nespolehlivá. Jak se její užívání kokainu stupňovalo, její herecká kariéra začala klesat. Její poslední filmová role byla v kanadském dramatu Fast Company (1979).

Poté, co Claudii nevyšel pokus o roli v Charlieho andílcích, navázala bouřlivý vztah s realitním makléřem z Beverly Hills Stanem Hermanem. Po jeho rozpadu v létě 1979 chtěla Claudia Jennings změnit svůj život. Snažila se opustit drogy a alkohol, ale zemřela dříve, než mohla získat lepší role. Ráno 3. října 1979 jela k Hermanovi pro své věci k němu domů a údajně usnula za volantem svého kabrioletu WV "brouk". Do jejího auta narazila dodávka a o několik minut později zemřela na následky zranění. Claudia Jennings zemřela dříve, než se k ní mohli dostavit záchranáři a dostat ji do nedaleké nemocnice v kalifornském Malibu. Bylo jí 29 let.

Rollo_Tomasi

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.