Rossana Martini

Rossana Martini

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

1969

Barbagia

Film - Krimi, Thriller, Drama, Akční


1968

Vymahač

Film - Western


1967

Don Giovanni in Sicilia

Film


1966

El Greco

Film - Životopisný, Drama

La vita agra

Film - Komedie


1965

Thrilling

Film - Komedie, Mysteriózní, Thriller


1960

Carro armato dell'8 settembre, Il

Film

Brevi amori a Palma di Majorca

Film - Komedie


1958

Le bellissime gambe di Sabrina

Film - Komedie


1954

Il maestro di Don Giovanni

Film - Dobrodružný


1952

Ai margini della metropoli

Film - Krimi


1948

Contrabbandieri del mare, I

Film

Životopis

Počátek umělecké kariéry italské herečky Rossany Martini je spojen se skandálem ohledně volby Miss Itálie v roce 1946. Narodila se v toskánském městě Empoli a v roce 1946 se zúčastnila první poválečné soutěže o nejkrásnější dívku Itálie. Zaujala sice odbornou porotu a titul získala, veřejnost ale preferovala Silvanu Pampanini a rozhořčený dav musela nakonec rozehnat policie. Později se Rossana se Silvanou setkala v rozhlasovém vysílání, kde však plánované natáčení rozhovoru skončilo fyzickým útokem ze strany Rossany.

Obě dívky se později prosadily ve filmu, nutno podotknout, že Silvana Pampanini byla podstatně úspěšnější. Rossana Martini debutovala menší rolí v dobrodružném filmu PAŠERÁCI NA MOŘI (I contrabbandieri del mare, 1949), který však neměl příliš velký úspěch ani ve své době. Po několika dalších méně známých filmech zaujala až s komedií SABRININY KRÁSNÉ NOHY (Le bellissime gambe di Sabrina, 1959), kde hrála jednu z hlavních rolí a podle mínění odborníků nikoli špatně. Velkými hereckými úkoly ji pak zahrnul režisér Carlo Lizzani, hrála například v jeho filmu HOŘKÝ ŽIVOT (La vita agra, 1964), pak se provdala za herce Massara Krismana a spolu hráli ve westernu VYMAHAČ (Requiescant, 1967, opět v režii Carla Lizzaniho), v dalších filmech byla Rossana uvedena v titulcích pod příjmením Krisman.

Po vedlejší roli v životopisném příběhu o slavném malíři EL GRECO (1966) uzavřela Rossana Martini svou hereckou kariéru dramatem BARBAGIA (1969), v němž hlavní roli hrál Terence Hill. Poté se stáhla do ústraní a žila v Terstu, kde zemřela 2. února 1988 ve věku 62 let.

Pavel "argenson" Vlach

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.