Olivier de Funès

Olivier de Funès

Osobnostcsfd.cz

Herec

11. srpna, 1949, Paříž, Île de France, Francie

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

2003

Louis de Funès

Film - Dokumentární


1971

Na stromě

Film - Komedie


1970

Piti Piti Pa

Film - Hudební, Komedie


1969

Hibernatus

Film - Komedie, Sci-Fi, Fantasy


1967

Senzační prázdniny

Film - Komedie


1966

Grand restaurant pana Septima

Film - Komedie


1965

Fantomas se zlobí

Film - Dobrodružný, Komedie, Krimi, Fantasy


Host

1998

Tout le monde en parle

Seriál - Komedie, Talk-show

Životopis

Syn jednoho z nejslavnějších francouzských komiků a herců Louise de Funèse a jeho druhé ženy Jeanne Augustinou Barthelémy de Maupassant – de Funès – Olivier de Funès (Funèsův druhý starší syn Patrik de Funès nemá s filmem nic společného, je doktor) se narodil v Paříži (Francie) dne 11. srpna 1946.

Tento černovlasý herec hrál pouze v šesti filmech, ve všech hrál se svým otcem. Jako šestnáctiletý debutoval ve filmu FANTOMAS SE ZLOBÍ (1965), Olivier si zahrál chlapce Michou [Mišu] s takovými hereckými legendami, jako jeho otec, Jean Marais a Mylène Demongeotová. Další film: GRAND RESTAURANT PANA SEPTIMA (1966), zde měl malou roli kuchtíka. Za rok ve filmu SENZAČNÍ PRÁZDNINY (1967), měl už větší roli ,,podlejzáka“ , sběratele kytek a syna ředitele školy (výborně si ho zahrál jeho opravdový otec) Gérard Bosquier.

Syna svého vlastního otce si Olivier ,,střihnul“ i ve filmu HIBERNATUS (1969) – Didier de Tartas. Svůj nejlepší výkon podal ve filmu PITI PITI PA (1970) – ustrašený Filip Evans, pro změnu Olivierův otec Louis de Funès představoval ve filmu jeho strýce. Zatím Olivierovou poslední rolí byla ve snímku NA STROMĚ (1971) – stopař. V roce 2003 napsal Olivier scénář ke snímku LOUIS DE FUNÈS, JEHO LIDSKÝ HUMOR). Roku 2003 a 2005 se objevil ve dvou seriálech jako zvláštní host.

V současné době se živí jako dopravní letec u letecké společnosti Air France.

Jaroslav "krib" Lopour

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.