Lucille Bremer

Lucille Bremer

Osobnostcsfd.cz

Herečka

21. února, 1917, Amsterdam, New York, USA

16. dubna, 1996, La Jolla, California, USA

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

1948

Behind Locked Doors

Film - Film-Noir, Drama

Ruthless

Film - Film-Noir, Drama

Adventures of Casanova

Film - Dobrodružný


1947

Dark Delusion

Film - Mysteriózní, Drama


1946

Till the Clouds Roll by

Film - Muzikál


1945

Ziegfeldův kabaret

Film - Komedie, Muzikál

Yolanda and the Thief

Film - Muzikál


1944

Setkáme se v St. Louis

Film - Komedie, Muzikál, Rodinný, Romantický

This Love of Mine

Film - Krátkometrážní, Muzikál

Životopis

Lucille se narodila v New Yorku, ale brzy s rodinou přesídlila do Philadelphie. Ve věku sedmi let začala chodit na lekce baletu a již v době dospívání byla tato nadějná tanečnice přijata do Philadelphia Opera Company. V 16 letech se s touto společností vydala na turné po Evropě. Svůj broadwayský debut absolvovala v roli Ponny Girl v muzikálu Panama Hattie v roce 1940. Při vystoupení ve Versailles Restaurant ji objevil producent společnosti MGM Arthur Freed. Poté, co prošla screen testem, ji nejprve obsadil do krátkometrážního muzikálu THIS LOVE OF MINE, kde byl jejím hereckým partnerem Cyd Charisse. Ještě v témže roce získala Lucille roli Rose, nejstarší dcery bohaté rodiny Smithových, která touží po tom, aby se stala součástí společenské smetánky, v romantickém muzikálu SETKÁME SE V ST. LOUIS.

Největší herecká příležitost pak přišla v roce 1945, kdy Lucille získala titulní roli v muzikálu Vincenta Minnelliho YOLANDA AND THE THIEF, kde byl jejím hereckým partnerem Fred Astaire. Astaire zde hrál roli podvodníka, který má zájem o naivní, ale bohatou dědičku, která ho svým způsobem považuje za svého anděla strážného. Přestože jejich společné taneční výkony byly skvělé, problémem tohoto filmu byl příběh, který z něj udělal kasovní propadák. Astaire, který byl už v té době hvězdou, tento neúspěch dokázal překonat, ne tak Lucille. V roce 1946 si sice zahrála ještě jednou s Fredem Astairem v muzikálu ZIEGFELDŮV KABARET a v témže roce ztvárnila Sally Hessler v muzikálu o životě skladatele Jeroma Kerna TILL THE CLOUDS ROLL BY, ale další významné role nepřicházely. Producent Freed byl z Lucille stále více zklamaný a jejím posledním snímkem pro společnost MGM bylo mysteriózní drama DARK DELUSION, ve kterém se objevila jako Cynthia Grace. Poslední tři filmy své kariéry natočila pod křídly nízkorozpočtového studia Eagle-Lion. V roce 1948 se tak objevila v noir filmech RUTHLESS (Christa Mansfield) a BEHIND LOCKED DOORS (Kathy Lawrence) a jako lady Bianca v dobrodružném filmu ADVENTURES OF CASANOVA.

Lucille sama cítila, že její herecká kariéra se chýlí ke konci, a tak se zaměřila spíše na svůj soukromý život. Při natáčení ADVENTURES OF CASANOVA ji zaujal syn bývalého mexického prezidenta a milionář Abelardo Louis Rodriguez, za kterého se v červenci roku 1948 provdala. Přestože spolu manželé měli čtyři děti, nakonec se v roce 1963 rozvedli. Lucille už se znovu nevdala a zemřela v kalifornském městě La Jolla na infarkt v dubnu roku 1996 ve věku 79 let.

ČSFD.cz

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.