Annie Anderson

Annie Anderson

Osobnostcsfd.cz

Herec/čka

20. března, 1940, Paříž, Île de France, Francie

5. března, 1970, Paříž, Île de France, Francie

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec/čka

1965

Le Vampire de Düsseldorf

Film - Dobrodružný, Krimi, Thriller

Furia à Bahia pour OSS 117

Film - Dobrodružný, Akční


1961

Ve službách krále

Film - Dobrodružný, Drama, Akční


1960

Kapitán

Film - Dobrodružný, Historický


1959

Hrbáč

Film - Dobrodružný, Romantický, Akční

Arrêtez le massacre

Film


1956

La Mariée est trop belle

Film - Komedie, Romantický

Životopis

Předčasně zesnulou francouzskou herečku Annie Anderson zviditelnilo několik velkých rolí v historických filmech slavného režiséra André Hunebella, dnes však patří již k zapomenutým kráskám přelomu 50. a 60. let dvacátého století. Narodila se v Paříži a její vlastní jméno bylo Chantal Anderson; pro svůj vstup do světa médií zvolila pseudonym Annie Anderson, protože jméno Chantal bylo v době jejího dospívání bezmála synonymem pro prostitutku.

Již za středoškolských studií zaujala svým půvabem a poprvé se před kamerou objevila ve filmu NEVĚSTA JE PŘÍLIŠ KRÁSNÁ (La mariée est trop belle, 1956), mezitím začala studovat herectví u významné divadelní umělkyně Mary Marquet. Její půvab pak zužitkoval v několika filmech proslulý režisér André Hunebelle. Zatímco ve filmu HRBÁČ (Le bossu, 1959) se musela spokojit s ještě malou rolí dívky na plese, v dalším filmu KAPITÁN (Le capitan, 1960) dostala již výrazně větší příležitost v roli Béatrice de Beaufort. Středně velkou roli Catherine pak odehrála i v následujícím filmu VE SLUŽBÁCH KRÁLE (Le miracle des loups, 1961), opět v Hunnebelově režii.

Svůj půvab uplatnila Annie Anderson ještě o několik let později v dobově oblíbených žánrech špionážních nebo hororově laděných filmů, velkou roli měla například v koprodukčním snímku UPÍR Z DUSSELDORFU (Le vampire de Düsseldorf, 1964). Následujících několik let se v médiích nevyskytovala; 5. března 1970 byla nalezena mrtvá ve svém bytě. I když média spekulovala o příčině úmrtí, je pravděpodobné, že spáchala sebevraždu.

Pavel "argenson" Vlach

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.