Susanne Benton

Susanne Benton

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

1982

Zmrd v Benátkách

Film - Horor, Komedie


1976

Survival

Film - Drama


1975

Chlapec a jeho pes

Film - Komedie, Sci-Fi, Drama

Best Friends

Film - Road movie, Drama

F. Scott Fitzgerald in Hollywood

Film - Životopisný, Drama, Romantický


1974

Police Woman

Seriál - Krimi, Drama, Akční


1973

Barnaby Jones

Seriál - Krimi, Mysteriózní, Drama

Guess Who's Been Sleeping in My Bed?

Film - Komedie


1972

The Rookies

Seriál - Krimi, Drama


1970

Hlava-22

Film - Komedie, Válečný, Drama

Cover Me Babe

Film - Drama


1969

Toho chladného dne v parku

Film - Drama

Love, American Style

Seriál - Komedie, Romantický


1968

Columbo: Vražda na předpis

Film - Krimi, Drama

Jigsaw

Film - Mysteriózní, Thriller


1967

Ironside

Seriál - Krimi, Mysteriózní, Drama


1965

The F.B.I.

Seriál - Krimi, Drama


1962

The Virginian

Seriál - Western


1955

Gunsmoke

Seriál - Western, Drama

Životopis

Modelku a herečku Susanne Benton, narozenou v USA roku 1948, využívali filmaři především jako estetický doplněk. Na tomto nazírání projevila se pravděpodobně také její ochota pózovat v rouše Evině – tuto vlastnost ostatně krásně zužitkovala v roce 1970, kdy se v květnovém vydání americké verze pánského časopisu Playboy pochlubila svým pictorialem a kde je zvěčněna také na obálce.

Susanne Benton začala svou filmovou kariéru v televizi, konkrétně v seriálu IRONSIDE (1967), kde hned v jeho první sérii účinkovala v díle s názvem EAT, DRINK AND BE BURIED a jejíž role zde byla příznačně určující – hrála modelku při focení. V témže roce vystupuje ještě v epizodě A BAD PLACE TO DIE šesté série westernového seriálu THE VIRGINIAN. V roce 1968 účinkuje v jednom televizním snímku z jinak širokého portfólia oblíbeného detektiva - COLOMBO: VRAŽDA NA PŘEDPIS a poté se na několik let uchýlí na velké plátno.

Její role jsou ale v nepřímé úměře s významem filmů, ve kterých hraje. V nejzvučnějším ze snímků, v nichž se v tomto období ukáže, protiválečné satiře HLAVA 22 (1970), hraje příslušnici WAC (Women's Army Corps), roztomile a vyzývavě sekundující výstupům generála Dreedlea Orsona Wellesa.

Hned následující snímek COVER ME BABY (1970), poskytuje Susanne sice daleko větší prostor, dílo režiséra Noela Blacka, v němž vystupuje společně s Robertem Forsterem a Sandrou Locke (pojednávající o začínajícím filmaři, schopnému udělat cokoliv, jen aby se dostal k studiovému kontraktu) nemá ovšem potřebný úspěch na to, aby si někdo všiml toho, že kromě krásné tváře a těla má tato sympatická blondýnka také herecký talent.

Následují další televizní anabáze, kdy Susanne vždy jednodílově hostuje v některém z nekonečných seriálů (THE F.B.I., POLICE WOMAN, GUNSMOKE), až se jí nakonec podaří urvat nejvýraznější part své kariéry, svůdnou a odzbrojující Quillu June Holmesovou v post-apokalyptickém snímku CHLAPEC A JEHO PES (1975) s Donem Johnsonem v hlavní roli.

Ani filmová dramata BEST FRIENDS (1975) a SURVIVAL (1976), ani životopisný snímek F. SCOTT FITZGERALD IN HOLLYWOOD (1976) nedokázala ale Susanne Benton pomoci k naplněné herecké kariéře a jejím posledním snímkem se tak stává horor s výmluvným titulem THE LAST HORROR FILM (1982).

Jan "blackJag" Joch

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.