Corrado D'Errico

Osobnostcsfd.cz

Režisér/ka

Filmografie

Režisér/ka

1942

Capitan Tempesta

Film - Dobrodružný

Leone di Damasco, Il

Film


1941

La compagnia della teppa

Film - Drama


1940

Miseria e nobiltà

Film


1939

Processo e morte di Socrate

Film - Drama, Historický


1938

Diamanti

Film

L'argine

Film - Romantický

Stella del mare

Film

Tutta la vita in una notte

Film


1937

Fratelli Castiglioni, I

Film


1936

Il cammino degli eroi

Film - Dokumentární


1935

Freccia d'oro

Film - Drama


1929

Stramilano

Film - Experimentální, Krátkometrážní

Životopis

Dnes již méně znamý italský režisér Corrado d'Errico stihnul během svého krátkého života natočit jen jedenáct filmů, každým z nich ale dokázal zaujmout odbornou kritiku i širokou veřejnost. K filmu se dostal stejně jako řada jiných přes žurnalistiku, začínal jako recenzent pro deník La Tribuna. Jako asistent režie se poprvé podílel na dokumentu KIFF TEBI (1927) režiséra Maria Cameriniho, pro nějž později psal scénář k legendárnímu filmu KOLEJE (La rotaie, 1929).

Na přelomu 20. a 30. let natočil Corrado d'Errico několik krátkých dokumentů, ve formátu celovečerních titulů debutoval filmem ZLATÝ ŠÍP (Freccia d'oro, 1935), který ale realizoval ve spolupráci s Pierem Ballerinim. Ve své další samostatné tvorbě se d'Errico soustředil na historické filmy vycházející často z díla italského spisovatele Emilia Salgariho. Velkou příležitost poskytl například významnému představiteli starší herecké generace Ermete Zacconimu ve filmu SOUD SE SOKRATEM A JEHO SMRT (Processo e morte di Socrate, 1939), točil ale i náměty ze současnosti (NÁBŘEŽÍ - L'argine, 1938).

D'Erricovou poslední prací byl dobrodružný film KAPITÁN BOUŘE (Capitan Tempesta, 1942), poté začal pracovat na dalším filmu LEV Z DAMAŠKU (Il Leone di Damasco, 1942). Během natáčení ale podlehl vážné chorobě a zemřel v Římě 3. září 1941 ve věku 39 let. Jeho nedokončený film LEV Z DAMAŠKU převzal a dotočil režisér Enrico Guazzoni.

Pavel "argenson" Vlach

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.