Daniel Patras

Daniel Patras

Osobnostcsfd.cz

Skladatel/ka

Filmografie

Skladatel/ka

2020

Jsme si o smrt blíž

Film - Krátkometrážní, Loutkový, Animovaný


2015

Lesapán

Film - Horor, Krátkometrážní, Mysteriózní, Pohádka, Fantasy

To není moje sestra!

Film - Horor, Krátkometrážní


2013

Třída smrti

Film - Horor, Krátkometrážní, Mysteriózní, Thriller, Animovaný

Pérák

Film - Krátkometrážní, Psychologický, Thriller


2012

Mrkvičky

Film - Krátkometrážní, Animovaný

The Road to Hell

Film - Krátkometrážní, Animovaný


2011

Blízký přítel

Film - Komedie, Krátkometrážní, Drama, Animovaný

Není hra jako hra

Film - Krátkometrážní, Animovaný

Životopis

Karma, odvěký princip, podle nějž minulý život určuje ten příští. Hříchy minulé se člověku vrátí, an povstane v podobě, již si v životě minulém vysloužil. Ajatoláh Sajjid Rúholláh Músaví Chomejní zemřel 3.6.1989. Daniel Patras se narodil 3.6.1989. Těžko říci, jaké strašné hříchy způsobily pád charismatického vůdce islámské revoluce do temnoty středostavovské existence. Byl to jeho odpor k nevěřícím, psům, alkoholu, smilstvu, hudbě či vepřovému, že se musela jeho duše vtělit do osoby, jež to vše miluje a nic z toho si nemůže v žádané míře dopřát? Nevíme.

Jisto je, že jako blízký příbuzný Dagmar Patrasové byl od útlého mládí vystaven značnému tlaku. Rodiče do něj vkládali velké naděje a zvolili jméno Daniel, jakožto nejbližší fonetickou variantu v maskulinním světě. V předškolních předškamnách působilo mnoho povyku, když jej rodiče namísto Dane oslovovali Dádo. Vyvolávalo to nesnesitelný zájem spolužáků, pro něž byla Dáda se žížalou Julií prvním milníkem na cestě sexuálního vývoje. O něco starší ji zase pamatovali jako svůdnou Káťu z Návštěvníků. Jako dítě se Daniel nemohl svému vnucenému vzoru vyrovnat v umění, fyzické atraktivnosti ani společenském postavení. Vždyť naděje, že by pojal za manželku Felixe Slováčka, byla naprosto mizivá.

Na tvárné dětské duši zanechá takový tlak nesmazatelné stopy. Daniel záhy pochopil, že okruh zapšklých intelektuálů bude tím pravým prostředím pro mírnění jeho frustrace. "Což může někdo mít rád Dádu a Beethovena?" říkal si. Nastoupil tedy studia skladatelství na konzervatoři. Skutečně, nikdo by v této instituci jeho příbuznou nenazval "velkou umělkyní", potud se Dáda nemýlil. Nepočítal však s tím, že v konkurenčním prostředí bude jeho genetická spřízněnost použita jako zbraň proti němu. "Přece byste mu nevěřili, podívejte, co má v rodině. To je výbava, to jsou alely!" stal se terčem nepřející propagandy, které připadalo, bůhvípročvlastně, že útok tímto směrem bude účinnější než na nedostatek talentu. Trpěl, ale studoval. Když už měl být Dáda, tak raději Dáda nenáviděná.

Po ukončení studií se zatím stále hledá: profesionálně, životně i sexuálně. Působí v neznámé rockové kapele Zelená konev a složil hudbu k pěti amatérským filmům. Větších pracovních úspěchů zatím nedosáhl, ale to je vzhledem k tomu, že dosud studuje HAMU pochopitelné. Přesto však neskromně usoudil, že nastal čas, aby měl tvůrcovský profil na ČSFD. Nevím, kolik dívek již dík tomu zatoužilo, aby je pan skladatel složil. Možná dosud nebyla žádná. Přispějme mu přesto pro jistotu na antikoncepci, ať již nikdo nemusí trpět stigmatem Patras.

Volitel "Subjektiv" Anonymity

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.