Adriana Serra

Adriana Serra

Osobnostcsfd.cz

Herec/čka

Filmografie

Herec/čka

1952

Miracolo a Viggiù

Film - Komedie


1951

Abbiamo vinto!

Film - Komedie

I due sergenti

Film - Komedie


1950

Náklaďák

Film - Drama

Totò Tarzan

Film - Komedie


1949

Se fossi deputato

Film - Komedie

Cintura di castità

Film

I Pompieri di Viggiù

Film - Komedie, Muzikál


1948

Fifa e arena

Film - Komedie

Undici uomini e un pallone

Film - Komedie


1947

Vento mi ha cantato una canzone, Il

Film - Komedie, Muzikál


1946

Le modelle di via Margutta

Film - Drama

Paese senza pace

Film - Drama


1945

L'innocente Casimiro

Film - Komedie


1943

Apparizione

Film

Non mi muovo!

Film

T'amerò sempre

Film

Životopis

Italská herečka Adriana Serra spojila ve své kariéře film i divadlo, uspěla také v soutěži krásy, její sláva odezněla ale již koncem padesátých let 20. století. Narodila se v Miláně, kde také studovala herectví na místní akademii dramatických umění, jako mladou herečku ji pro komediální role angažoval do své divadelní společnosti Luigi Cimara. Dalším schůdkem v kariéře se pro Adrianu stalo vítězství v soutěži Miss Itálie, respektive tehdy Miss úsměv (Miss Sorriso), v níž triumfovala v roce 1941.

Teprve po tomto úspěchu měla šanci stát se z regionální divadelní herečky také filmovou hvězdou, ale i když během krátké doby natočila osmnáct filmů, do první ligy nepronikla. Před kamerou ztvárňovala vedlejší role půvabných dívek, které byly v příbuzenském nebo přátelském poměru k hlavním hrdinům, takto hrála například dvakrát po boku slavné Alidy Valli (ZJEVENÍ – Apparizione, 1943; BUDU TĚ STÁLE MILOVAT – T’amero sempre, 1943), zviditelnila ji i účast ve společnosti slavného sourozeneckého tria de Filippových (NEHNU SE! – Non mi muovo, 1943).

Po druhé světové válce zakotvila Adriana Serra v divadelním souboru slavného komika Totò a po jeho boku se pochopitelně objevila i v několika mimořádně úspěšných filmech (HASIČI Z VIGGIÙ – I pompieri di Viggiù, 1949; TOTÒ TARZAN – Totò tarzan, 1949). V menší roli komorné Chiquity stála před kamerou také s Lídou Baarovou (NÁKLAĎÁK – La bisarca, 1951). Tehdy hrála ve filmu naposledy, později začala pracovat v televizi, v roce 1958 se ještě objevila v jednom televizním seriálu, pak ještě nějakou dobu působila jako televizní moderátorka. I když televize byla tehdy teprve v počátcích své existence, Adriana Serra si užívala deset let obliby u diváků v různých televizních pořadech, uplatnění našla i v rozhlase.

Koncem padesátých let skoncovala se všemi veřejnými aktivitami a od té doby žije v soukromí, naposledy se výrazněji připomněla moderováním písňového festivalu v San Remu v roce 1959.

Pavel "argenson" Vlach

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.