Ria De Simone

Ria De Simone

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

1990

Aquile

Film


1989

Disperatamente Giulia

Seriál - Drama, Romantický


1988

Quando Alice ruppe lo specchio

Film - Horor, Komedie


1984

Guapparia

Film - Drama

Torna

Film - Drama


1982

La moglie in bianco... l'amante al pepe

Film - Komedie


1981

Uomini di parola

Film - Krimi, Drama

I carabbimatti

Film - Komedie


1980

Ripetente fa l'occhietto al preside, La

Film - Komedie


1978

Insegnante viene a casa, L'

Film - Komedie, Mysteriózní

Napoli serenata calibro 9

Film - Krimi, Drama

Gegè Bellavita

Film - Komedie

Alessia... un vulcano sotto la pelle

Film - Thriller

Rychlá děvčata bez džín

Film - Komedie


1977

KZ9 - Lager di Sterminio

Film - Horor, Thriller

Presidentessa, La

Film - Komedie

La vergine, il toro e il capricorno

Film - Komedie


1976

Spogliamoci così senza pudor

Film - Komedie

Clinica dell'amore, La

Film - Komedie

Storia di arcieri, pugni e occhi neri

Film - Dobrodružný

Cameriera nera, La

Film - Komedie, Romantický

Cuginetta... amore mio!

Film - Komedie

Sorbole... che romagnola!

Film - Komedie

Il compromesso... erotico

Film - Komedie

La professoressa di scienze naturali

Film - Komedie


1975

Bolognese, La

Film - Komedie

Vieni, vieni amore mio

Film - Komedie


1973

Lehký hřích

Film - Komedie


1972

Jus primae noctis

Film - Komedie


1961

Tototruffa '62

Film - Komedie

Životopis

Ria De Simone se narodila 28. listopadu 1947. Její celé jméno bylo Anna Ria De Simone a ve své kariéře ztvárnila přes třicet rolí.

Vystudovala 'Accademia Nazionale d'Arte Drammatica a ve filmu začínala na počátku sedmdesátých let minulého století. Nejvíce známou se stala Ria díky italské sexy komedii, kde většinou hrála role „zralých“ žen bez zábran k sexu. Objevila se i hororech a filmech poliziottesco.

První rolí, byla účast ve 14 letech ve filmu TOTOTRUFFA ´62 roku 1961. Jedná se ale o tak malou roli, že není ani uváděna v titulcích jako jeden z protagonistů filmu. Naplno začíná Ria roku 1972 v komedii JUS PRIMAE NOCTIS, poté se v roce 1974 objevila v další komedii PECCATO VENIALE, s Laurou Antonelli v hlavní roli. Nejvíce rolí obdržela v letech 1976-1978. Celkem 16 filmů znamenalo v podstatě polovinu její kariéry. Jako Isotte hrála roku 1976 v komedii SORBOLE…CHE ROMAGNOLA, jako Peppona v IL COMPROMESSO EROTICO ve stejném roce. Jako signora Scapicolli hrála v komedii Luciana Martina LA VERGINA, IL TORO E IL CAPRICORNO (1977). Bruno Mattei si Riu vybral do snímku z prostředí děsivých scén z koncentračního tábora, kde jsou vězni využívání ke všem možným pokusům. Ve snímku s názvem KZ9 – LAGER DI STERMINIO (1977), hrála Ria hlavní „šéfku“ Martu. Nebyl to jediný snímek, kdy spolupracovala s Matteim, příkladem dalšího je CUGINETTA... AMORE MIO! (1979). Další snímky z jejího nejúspěšnějšího období jsou například roku 1978 kriminální drama NAPOLI SERENATA CALIBRO 9 (1978), nebo sexy komedie L´INSEGNANTE VIENE A CASA. Toto byl jeden ze snímků, kde hrála společně s Lino Banfim. Jako další snímek, kde se setkali lze uvést komedii LA RIPETENTE FA L'OCCHIETTO AL PRESIDE (1982).

Lucio Fulci natočil roku 1988 hororovou komedii QUANDO ALICE RUPPE LO SPECCHIO a Alice Shogun, se stala pro Riu poslední rolí na filmovém plátně. Ještě roku 1989 se objevila v televizní tvorbě, díky snímku AQUILE a televizní mini-sérii ze 40. let DISPERATAMENTE GIULIA. Tímto Ria ukončila svou filmovou kariéru.

Její matkou byla herečka Olga Romanelli (1926-1991), která se hlavně proslavila jako Norma ve filmu LA BOLOGNESE (1975). V tomto snímku si matka zahrála i se svou dcerou, neboť Ria zde měla roli Rosetty. Ria měla také sestru Lily, která hrála v sedmdesátých letech také v několika italských komediích.

Kromě herectví byla Ria také zpěvačkou a roku 1987 byla doprovodnou zpěvačkou na turné Rockyho Robertse (1941-2005). Úpadek italské erotické komedie znamenal pro Riu, stejně jako pro mnoho krásek tohoto žánru postupný odchod ze scény. Pro dceru herečky Olgy Romanelli, která snila o kariéře velmi odlišné, a to zejména poté, co navštěvovala akademii dramatického umění, to byl konec ambicím. Bohužel to nejhorší jí teprve čekalo. Ria zemřela na následky mozkového nádoru 10. Listopadu 1995, osmnáct dní před svými 48. narozeninami. Byl to tragický konec pro herečku, která, svou krásou i talentem měla určitě navíc, než jen na účasti v B-filmech.

Zanechala za sebou stopu bohužel jen v tomto žánru a tím pádem asi pravděpodobně nikdy nepronikne do historie filmu výraznějším způsobem.

Petr "Hennes" Hennebichler

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.