Rob Schmidt

Rob Schmidt

Osobnostcsfd.cz

Herec, Režisér

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

2005

'Reservoir Dogs' Revisited

Film - Dokumentární


2003

Eliza Dushku: Babe in the Woods

Film - Dokumentární, Horor, Krátkometrážní

Stan Winston: Monster Mogul

Film - Dokumentární, Horor, Krátkometrážní

Fresh Meat: The Wounds of 'Wrong Turn'

Film - Dokumentární, Horor


Režisér

2018

The Boarder

Film - Thriller


2008

Vraždy podle abecedy

Film - Thriller, Drama

Podstata strachu

Seriál - Horor, Povídkový


2005

Mistři hrůzy

Seriál - Horor


2003

Pach krve

Film - Horor, Thriller


2001

An American Town

Film - Drama


2000

Zločin a trest na předměstí

Film - Thriller, Drama


1999

Saturn

Film - Thriller, Drama

Životopis

"Mám rád zvláštní příběhy, vždy jsem měl nutkání se bát, a trávil jsem život ve strachu. Myslím, že to je důvod, proč mě to táhne k hrůze."

Rob Schmidt je americký scénárista a režisér, který se narodil 25. září 1965 v Pensylvánii. Studoval na State University v New Yorku. Poté absolvoval studia na American Film Institute v Los Angeles, kde se začal poprvé setkávat s režií. Předtím než začal pracovat jako režisér, živil se například jako osvětlovač a elektrikář.

První celovečerní film, který natočil je nezávislý film SATURN (1999). Objevila se v něm dvojice Scott Caan a Mia Kirshner. O rok později režíroval moderní adaptaci klasického románu Fjodora Dostojevského Zločin a trest. Film měl název ZLOČIN A TREST NA PŘEDMĚSTÍ a byl nominován na velkou cenu poroty na filmovém festivalu Sundance a velkou zvláštní cenu na festivalu v Deauville.

V roce 2003 natočil mrazivý horor PACH KRVE. I díky tomuto snímku získal pozvání do skupiny nejlepších amerických tvůrců hororových filmů, kteří se v roce 2005 sešli při unikátním televizním projektu nazvaném MISTŘI HRŮZY. Schmidtův epizodní příspěvek do tohoto hororového seriálu měl název "Právo zemřít".

Snímek VRAŽDY PODLE ABECEDY natočil na základě skutečných vražd takzvaného Abecedního zabijáka, tento masový vrah působil v New Yourku v osmdesátých letech. Jeho zatím poslední režisérskou prací je třinácti dílný seriál hororových povídek společnosti NBC s názvem PODSTATA STRACHU (2008).

Očko "Mičl" Szyslak

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.