Michael Linn

Osobnostcsfd.cz

Skladatel

Filmografie

Skladatel

1993

Dračí květ

Film - Thriller


1992

Zločinný záměr

Film - Thriller, Akční


1991

Nekonečno

Film - Fantasy


1987

Night Screams

Film - Horor

Survival Game

Film - Akční


1986

Allan Quatermain a Ztracené Město Zlata

Film - Dobrodružný, Komedie, Akční


1985

Americký ninja

Film - Dobrodružný, Akční

Rappin'

Film - Drama


1984

Brejkovat 2: Electro bugalú

Film - Muzikál


1983

Trial by Terror

Film - Thriller


1977

Evil Town

Film - Horor

Životopis

Skladatel Michael Linn začínal svou kariéru psaním hudby, hrou na piáno a trubku pro hudební skupiny jako Apollo Stompers, Ultimate Spinach či Mason-Dixon & the Line. Vystudoval na New England Conservatory of Music obor jazzové trubky. Po roce 1980 změnil své angažmá a začal se věnovat skládáním filmové hudby.

Zpočátku své kariéry se na filmové hudbě pouze podílel. Jedním z filmů, pod kterým ještě nebyl podepsán jako skladatel je EATING RAOUL (1982), kde však na tvorbě hudby spolupracoval. Svou vůbec první vlastní filmovou hudbu složil v roce 1983 pro snímek TRIAL BY TERROR.

Mezi jeho následné další počiny lze zahrnout práce na projektech jako AMERICKÝ NINJA (1985) ,ALLAN QUATERMAIN A ZTRACENÉ MĚSTO ZLATA (1986) či ZLOČINNÝ ZÁMĚR (1992).

Michael nezůstal pouze u skládání hudby a otevřel si své vlastní studio k výrobě filmové hudby pro snímky z doby pozdních osmdesátých let. V roce 1994 navázal spolupráci s filmovým producentem Michaelem Aldenem a následující rok byl pro Michaelův život bohužel zlomovým, neboť podlehl rakovině, se kterou dlouho bojoval.

Linn coby skladatel proslul zejména hudbou pro televizní vystoupení, béčkové a nezávislé filmy osmdesátých a ranných devadesátých let.

FIBO

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.