María-Rosa Rodriguez

María-Rosa Rodriguez

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

1989

Výstup na Chimborazo

Film - Dobrodružný, Drama


1972

La novia ensangrentada

Film - Horor, Thriller, Pornografický

Il coltello di ghiaccio

Film - Krimi, Mysteriózní, Thriller


1968

Ne jouez pas avec les martiens

Film - Komedie, Sci-Fi


1967

Les Chevaliers du ciel

Seriál - Dobrodružný, Akční


1966

Grand restaurant pana Septima

Film - Komedie

Žraloci si přejí večeřet

Film - Dobrodružný


1965

Velký pán

Film - Komedie, Povídkový

Coplan FX 18 casse tout

Film - Krimi, Drama, Akční

Le chant du monde

Film

Enquiquineurs, Les

Film


1964

La Grande Frousse

Film - Horor, Komedie, Krimi, Mysteriózní

Les Gorilles

Film - Komedie

Aimez-vous les femmes?

Film - Komedie

L'Amour à la chaine

Film - Krimi, Drama, Romantický


1963

Pouic Pouic

Film - Komedie


1962

Virginie

Film

Životopis

Bývalá ekvádorská Miss María Rosa Rodriguez se před kamerou objevovala v 60. a 70. letech dvacátého století, v některých filmech jsme ji mohli vidět i u nás. Má španělský původ, narodila se v ekvádorském hlavním městě Quito. V roce 1960 vyhrála soutěž Miss Ekvádor, poté odešla zkusit štěstí do Evropy a jestliže ji předcházela pověst jihoamerické krásky, není divu, že brzy našla uplatnění ve filmu.

Filmová kamera ji zachytila poprvé v komedii Jeana Boyera VIRGINIE (1962), již o rok později dostala velkou příležitost v Giraultově komedii POUIC-POUIC (1963) po boku Louise de Funèse. Nejvíce ji proslavila role Sophie, sekretářky uneseného prezidenta Novalese, v komedii GRAND RESTAURANT PANA SEPTIMA (Le grand restaurant, 1966), opět s Louisem de Funèsem v hlavní roli. Mezitím znovu točila s Jeanem Giraultem (GORILY – Les gorilles, 1964) nebo J. P. Mockym (VELKÝ STRACH – La grande frousse, 1964). Se svým exotickým zjevem byla předurčena i k vedlejším rolím ve špionážních a dobrodružných filmech (FX 18 VŠECHNO ZNIČÍ – Coplan FX 18 casse tout, 1965; ŽRALOCI SI PŘEJÍ VEČEŘET – Estouffade à la Caraîbe, 1967).

Mezitím přišly nabídky i z televize a María Rosa Rodriguez hrála například v úspěšném seriálu NEBEŠTÍ RYTÍŘI (Les chevaliers du ciel, 1967-1969). Kromě Francie byla populární také v Itálii, kde od roku 1970 žila a mimo jiné se tu uplatnila jako zpěvačka pod pseudoynem Yana Chouri. V rámci žánru giallo natočila v Itálii kriminálku IL COLTELLO DI GHIACCIO (1972), hrála také ve španělském hororu LA NOVIA ENSANGRENTADA (1972). Poté se vrátila do rodného Ekvádoru, kde pokračovala v umělecké dráze jako divadelní herečka. Před kamerou se po dlouhé odmlce objevila v menší roli hraběnky v německém dobrodružném filmu DIE BESTEIGUNG DES CHIMBORAZO (1989), který se natáčel v Ekvádoru. Velkou roli pak hrála v ekvádorském filmu UN TITÁN EN EL RING (2002).

O jejím soukromém životě se informační zdroje nezmiňují, dodnes ale zůstává veřejně známou osobností, v říjnu 2012 například v Paříži uváděla přehlídku ekvádorských filmů.

Pavel "argenson" Vlach

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.