Rufus Norris

Rufus Norris

Osobnostcsfd.cz

Herec, Režisér

16. ledna, 1965, Velká Británie

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

1996

Dalva

Film - Drama, Romantický


1990

Větrný démon

Film - Horor


1988

Vlk džungle II

Film - Akční


1984

CBS Schoolbreak Special

Seriál - Rodinný, Drama, Romantický


Režisér

2018

National Theatre Live: Macbeth

Film - Drama


2017

National Theatre Live: Mosquitoes

Film - Komedie, Drama


2015

London Road

Film - Dobrodružný, Muzikál, Mysteriózní, Thriller

Everyman

Film - Drama


2012

Rozbitý svět

Film - Drama, Romantický

Životopis

Rufus Norris je divadelní režisér, nositel mnoha ocenění, který na sebe upoutal pozornost v roce 2001 nastudováním hry Afore Night Come v divadle Young Vic, za které získal Cenu Evening Standard jako nejslibnější debutant. V roce 2004 získal svou druhou cenu Evening Standard a Cenu kritiků za nastudování Rodinné oslavy v Almeida Theatre, kterou pak také uvedl ve West Endu a na Broadwayi.

Od té doby Rufus režíroval mnoho představení, která byla výborně přijata kritikou, mimo jiné také adaptaci románu Vernon Bůh Little pro divadlo Young Vic (za tento román obdržel jeho autor DBC Pierre Bookerovu cenu). Jeho nastudování Kabaretu na West Endu získalo dvě ceny Laurence Oliviera. V roce 2008 získalo Rufusovo nastudovaní Nebezpečných známostí s Laurou Linneyovou a Benem Danielsem pět nominací na Cenu Tony, včetně ceny za nejlepší revival. Jeho nastudování London Road z roku 2011 v britském Národním divadle, kde pracuje jako pomocný režisér, získalo nedávno Cenu kritiků za nejlepší muzikál. Rufus v současnosti připravuje představení Dr Dee s Damonem Albarnem a s Anglickou národní operou v rámci Kulturní olympiády.

V roce 2009 Rufus debutoval krátkým filmem King Bastard podle scénáře Tanyi Ronderové a v produkci BBC Films. Rozbitý svět je jeho celovečerním debutem.

AČFK

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.