Alice Field

Alice Field

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

1967

Playtime

Film - Komedie, Drama


1966

Velký flám

Film - Komedie, Válečný

Le 17ème ciel

Film - Komedie, Romantický


1965

Un amore

Film - Drama

Moi et les hommes de 40 ans

Film

Pleins feux sur Stanislas

Film - Komedie


1959

The Rebel

Seriál - Western

Georges Dandin

Film


1954

Anatole chéri

Film - Drama


1950

Un certain monsieur

Film - Krimi


1949

Au p'tit zouave

Film


1947

Hymenée

Film


1943

Finance noire

Film


1942

Loi du printemps, La

Film - Komedie


1940

Campement 13

Film


1938

Assaut, L'

Film

Tigre du Bengale, Le

Film - Dobrodružný

Tombeau hindou, Le

Film - Dobrodružný


1937

Neuf de trèfle

Film

Police mondaine

Film - Krimi

La dame de Vittel

Film

Amour veille, L'

Film - Komedie, Drama


1936

Vertige, Le

Film


1935

Rosière des Halles, La

Film

Un soir de bombe

Film


1934

Cinquieme empreinte, La

Film

Reine de Biarritz, La

Film


1933

Théodore et Cie

Film

Cette vieille canaille

Film

Les ailes brisées

Film

Femme nue, La

Film


1932

Coffret de laque, Le

Film - Krimi, Mysteriózní

Monsieur le duc

Film

Vous serez ma femme

Film


1931

Le refuge

Film - Drama


1930

Atlantic

Film - Drama

Maison de la Flèche, La

Film


1921

Villa Destin

Film


Archivní záběry

1977

Ciné Follies

Film - Dokumentární

Životopis

Francouzská herečka Alice Field začínala v divadle, ve třicátých letech 20. století se jí dočasně podařilo proniknout i mezi filmové hvězdy, její kariéra před kamerou však neměla dlouhého trvání. Vlastním jménem se jmenovala Alice Fille a narodila se v Alžírsku, které tehdy bylo francouzskou kolonií, od mládí ale žila ve Francii. Své půvaby zúročila krátce po první světové válce souběžně na jevišti i před kamerou.

Hrála v několika němých filmech dvacátých let, tehdy se také začala uplatňovat na divadelních jevištích, hrála například ve hře Škola záletnic v Théâtre du Palais-Royal (1923). Na významu začala její filmová kariéra nabývat po příchodu zvuku, hlavní roli hrála například v adaptaci divadelní hry Agathy Christie Černá káva (LAKOVANÝ KUFŘÍK – Le coffret de lacque, 1931), roli osudové krásky princezny de Chabran pak ztvárnila v melodramatu ŽENSKÝ AKT (La femme nue, 1932). Zmínku si zaslouží i hlavní dívčí postava Hélene se zajímavým psychologickým vývojem v umělecky hodnotném melodramatu Anatole Litvaka TEN STARÝ NIČEMA (Cette vieille canaille, 1933), uvedeném ve své době i v československých kinech.

Ve třicátých letech byla nadále vytížená i divadlem, v dílech současných francouzských autorů vystupovala na různých pařížských scénách (Théâtre Saint-Georges, Théâtre des Variétés). I když znovu hrála hlavní role ve filmech, jednalo se o dnes již zapomenuté snímky málo známých režisérů (KRÁLOVNA Z BIARRITZ – La reine de Biarritz, 1934; ÚTOK – L’assaut, 1936; DÁMA Z VITTELU – La dame de Vittel, 1937). Během druhé světové války se její herecká kariéra dostala do útlumu, poslední velkou příležitost dostala v sentimentálním příběhu ZÁKON JARA (La loi du printemps, 1942), v němž vytvořila nesourodou manželskou dvojici s Pierrem Renoirem.

Po válce hrála majitelku poklidné kavárny, jejíž jméno se stalo i titulem filmu AU P’TIT ZOUAVE (1949). Později navázala spolupráci také s televizí, před filmovou kamerou se ale objevovala již jen zřídka. Přesto se jí podařilo svou filmografii uzavřít důstojným způsobem ve dvou významných titulech, jako stará prostitutka se objevila ve slavném VELKÉM FLÁMU (La grande vadrouille, 1966), úplně naposledy se mihla v Tatiho futuristickém filmu PLAYTIME (1967). Tehdy také ukončila umělecké aktivity v divadle, jedním z jejích posledních vystoupení byla účast v O’Neillově hře Chlupatá opice (1964), na jevišti stála naposledy ve hře Tango významného polského dramatik Slawomira Mrozka (Théâtre de Lutèce, 1967).

Pavel "argenson" Vlach

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.